molekül enzimleri resimli anlatım molekül kartları enzim resimleri 1549419386 1549419386 molekulenzimleriresimlianlatim5c5a437f28a9emolekulenzimleriresimlianlatim5c5a437f28a9e http:wwwbiyolojidunyasinetenzstrukgif Soldaki şekilde, animasyonda şematize edilen enzimsubstrat kompleksi fazla net bir biçimde görünmektedir İşte vücudunuzun her hücresinde bunun gibi binlerce enzimsubstrat kompleksi her salise birbirleriyle reaksiyona girmektedir Hücrede yer alan binlerce enzimden bir kaç tanesinin eksikliği kimyasal tepkime faaliyetlerini arap saçına döndürmektedirBu enzimler gözenekli olan için olmazsa olmazniteliktedir Hepimizin mükemmel bildiği bir rahatsızlık olan Albinizmhücredeki enzimlerden yanlızca bir tanesinin eksikliği neticesinde meydana gelen bir hastalıktır Bu hastalığa neden olan problem ise şu şekilde meydana gelir Tirozin Tirozinaz Melanin Bilindiği gibi deriye renk veren pigmentin adı MelanindirBu pigment zorunlu miktarlarda üretilerek deriye belirlenmiş bir renk tonu kazandırılır Ama Albinizmhastalığı mevcut olan kişilerde yukarıdaki denklemde görülen Tirozinazenzimini senaaaleyen DNA hasar görmüştürDolayısıyla DNA yanlış olduğu için Tirozinaz enzimini üreteceği yere şekli değişik başka bir enzim üretmektedirBu enzim ise Tirozin maddesini tanıyamamakta, ve Tirozin maddesini Melanin pigmentine çevirememektedir Hücredeki bu reaksiyon Tirozin aşamasında duraklayınca, hasta kişide albino cilt ve albino saç meydana gelmektedirYani bembeyaz bir deri Bu örnekten anlaşılacağı gibi organizma içerisinde tek bir enzim eksikliği bile koskocoman tahribatlara neden olabilmektedir Bunun bütün tersine güneşe çıkan insanların ise cilt rengi bir süre sonradan kararmaya başlarBunun nedeni hücredeki bir takım enzimlerin eksikliğinden yok, yanlızca güneş ışığının Tirozinaz enzimini aktive etmesinden dolayıdırTirozinaz enzimi güneş ışığına maruz kaldığı zaman çok etkin bir ışık halkası geçerNatürel enzim canlanırken bununla birlikte DNA ile senkronize çalışmaya başlarDNA tekrar tekrar Tirozin üretir, Tirozinaz enzimi ise faal konumda durmadan Tirozine saldırır Natürel sizin derinizde aralıksız Melanin pigmenti birikir ve kararmaya başlarsınız