Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Moleküler Biyoloji ve Genetikçi (Moleküler Biyolog)

Moleküler Biyoloji ve Genetikçi (Moleküler Biyolog)
0
72

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Moleküler Biyoloji ve Genetikçi (Moleküler Biyolog) biyolog maaşları 2011 Canlı hücresel içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb), hücresel yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuar ortamında inceleyerek ortaya çıkaran kişidir GÖREVLER Canlıları moleküler düzeyde (atom düzeyinde) inceler ve tıbbı, biyolojik ve çevresel sorunlara çözüm getirici araştırmalar yapar, Tıbbi bozukluklara neden olan geni araştırarak, tanılamada bulunur (Kalıtımsal tanı yapılması), Hücresel büyümesini denetleme altına alınmasına yönelik çalışmaları yürütür, Genetik (tarım, tıp, vb alanda) değişim üzerine araştırmalar yapar, (Örn: tarımsal ıslah alanında araştırmalar yapabilir Daha büyük ve daha dinç buğday türünün yetişmesinin sağlanması gibi) Çevreye hasar veren faktörlerin giderilmesinde iyileştirici incelemeler yaparak bilime kesintisiz yenilikler getirir KULLANILAN MAKINE VE MALZEMELER ·Mikroskop, ·Kimyasal maddeler, ·Laboratuar aletleri (deney tüpü vb), ·Bilgisayar vb MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Moleküler biyoloji ve genetikçi (moleküler biyolog) edinmek isteyenlerin; Normalin üstünde akademik yeteneğe sahip, Fen bilimlerine, özellikle biyolojiye karşısında alaka duyan ve fizik, kimya ve matematik derslerinde başarılı, Bilimsel meraka sahip, analist, Olaylar aralarında niçinsonuç ilişkileri ve bağlantıları kurabilen, Görme duyusu ve belleği zinde, İnce ayrıntıları görebilen, yoğun dikkat gösterebilen, Titiz ve sabırlı kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Moleküler Biyoloji ve Genetikçiler (Moleküler Biyologlar); laboratuar ortamında çalışmaktadırlar Egzersiz ortamı kapalı olup, kimyasal maddelerin yaymış olduğu koku vardır Birinci derecede verilerle uğraşır Araştırma yaptığı konuya tarafından laboratuarda gece geç saatlere değin çalışma yapılması da söz konusudur ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULGU OLANAKLARI İlgili birim mezunları; Sağlık Durumu hizmetleri veren kurum ve kuruluşlarda, Çevre koruma denetleme tasarlama ile ilgili alanlarda, Biyoteknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlarda biyoloji ile ilgili ürünlerin (Aşı, ilaç hammaddeleri, serum vb) üretiminin ve kalite kontrolünün yapılmasında ve bu tesislerin yönetiminde, Ilaç ve hammaddelerin, kozmetik ürünlerin üretim ve kalite kontrol aşamasında, Rahatsızlık taşıyan vektör canlıların mücadelesinde, Adli tıp ve kriminoloji laboratuarlarında suçlu belirlenmesinde, Tarım, hayvancılık ve sulama alanlarında verimin arttırılması ve doğaya zararlı olabilecek nedenlerin ortadan kaldırılmasına karşın çalışmalarda (Tarım, Orman, Çevre ve Sağlık Durumu bakanlığına bağlı kuruluşlarda görev yapabilirler), MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi, liseden daha sonra girilebilen dağıtılmış üniversitelere yan Fen – Edebiyat Fakültelerinin “Moleküler Biyoloji ve Kalıtımsal bölümünde verilmektedir IŞ EĞİTİMİNE ANTRE KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY) puan olmak gerekmektedir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Meslek eğitim süresi 4 sene olup, tanıdık olmayan dil hazırlık sınıfı okunması durumunda 5 yıl eğitim görülmektedir Eğitim süresince; fen dersleri ağırlıklı eğitim görülmektedir Teorik eğitimin yanı sıra laboratuar çalışmaları epeyce yoğundur Öğrenciler birincil sene; genel biyoloji, moleküler biyoloji, kimya, istatistik bilimi gibi dersler alır Diğer yıllarda ise tıbbi mikrobiyoloji, kalıtımsal, toprak mikrobiyolojisi gibi daha içeriye doğru ve uzmanlık dersleri görmektedir MESLEKTE İLERLEME ·Iş elemanları; ·Gözenekli Olan biyolojisi, bitki mikrobiyolojisi, artış biyolojisi vb alanlarda yüksek lisans ve doktora yapabilir ·Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans, doktora yapabilir, araştırma görevlisi olabilir ve akademik kariyer yapabilirler, ·Farklı Alanlara Yönlendirilmiş Laboratuarlarda laboratuar şefi, yoklama elemanı olarak çalışırlar, ·Millet kuruluşlarında ise “Biyolog unvanı ile çalışır Meslek mensupları kendilerini “Moleküler Biyolog olarak tanımlamakta ancak, bu konuda çıkarılmış yasal unvan bulunmamaktadır AYNI MESLEKLER: Biyolog, Kimya mühendisi BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Iş eğitimi süresince gelir laf konusu değildir Oysa koşulları uygun olan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu' nun kredisinden yararlanabilirler Eğitim sonrası gelir çalışılan kurumun statüsüne, alıştırma süresine, üstlenilen sorumluluk derecesine tarafından değişmektedir Ulus kuruluşlarında çalışanlar çalıştıkları kurumun statüsüne göre afiyet hizmetleri sınıfından ücret alırlar (neredeyse en düşük ücretin 34 katı civarında aidat alırlar) Hem devletin belirlediği zam oranında ücret artışı yapılmaktadır DAHA AYRINTILI BILGI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye Meslek Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye Iş Kurumu İl Müdürlükleri  

858,496Konular
981,875Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt