Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Molla Kebabı Tarifi Resimli

Molla Kebabı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Molla Kebabı Tarifi
Resimli Molla Kebabı Tarifi
Molla Kebabı Tarifi Yapılışı

Molla Kebabı

Malzemeler
1 kiloluk kemiksiz dana eti
50 gram füme pançeta (bir tek dilim halinde)
50 gram salamuraya yatırılmış dil (bir tek dilim halinde)
30 gram margarin yağı
25 gram kurutulmuş mantar
1 baş soğan
1 körpe havuç
1 sap kereviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç kaşık süt
1 kahve fincanı et suyu
yeteri değin tuzlu ve karabiber



Hazırlanışı
Dil ve pançeta dilimlerini boylu boyunca ince şeritler biçiminde kesmeli Etin çeşitli yerlerini ince ve uzun bir bıçakla delip bu şeritleri bu deliklere yerleştirmeli Sonra eti tamamen yuvarlayıp bir rosto gibi bağlamalı Kurutulmuş mantarları soğuk suya atıp yumuşatmalı Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli Yıkanmış kerevizi kıyarcasına ince doğramalı ve bu sebzeleri birbirine en ince ayrıntısına kadar karıştırmalı Etin tümünü rahatça alacak yayvan bir tencereye margarin yağıyle beş çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı Yağ kızınca kıyılmış sebzeyi içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları kavurmalı Soğanların rengi pembeleşince tuzlanmış ve biberlenmiş eti bunların üzerine yatırmalı ve zaman vakit çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı Etin her yanı kızarınca kabın ağzını örtmeli ve eti zaman zaman çevirerek bir birbuçuk saat dek çok hafif bir ateşte pişirmeli bu vesileyle zaman zaman denetleme ederek ete bir fincan kadar sıcak et suyu katmayı unutmamalı Et 45 dakika değin piştikten daha sonra suyu süzülmüş ve ufak parçalara doğranmış mantarı da katmalı Et tamamen pişince bunu kaptan çıkarıp dilimemeli ve ahenkli bir biçimde servis tabağına yerleştirmeli Servis tabağını sıcak bir yerde tutmalı Tencerede kalacak salça epeyce koyu ve esmer renktedir Tencereyi hafif bir ateşe oyup birkaç kaşık kaynar süt döküp bu salçayla en ince ayrıntısına kadar karıştırmalı Bir iki dakika değin karıştırarak pişirmeli bu vesileyle servis tabağının çevresini sote edilmiş iç bezelyeyle süslemeli Salça hazır olunca bunu gezdirerek et dilimlerinin vs iç bezelyenin üstüne dökmeli ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı *
 
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,790Kullanıcılar
Yusuf_4512Son üye
Üst Alt