Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Monarşi Nedir Kısaca

Monarşi Nedir Kısaca
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Monarşi bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir yönetim biçimine denir

Bu hükümdar, Türkçede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi değişik adlar alabilmektedirler

ALT :wwwlarcomupluploadsmonarsinedir74184monarsinedir74184ALT

Monarşi Özetle Tanımı şöyledir: monarşide bir hükümdar devlet başkanına denir Bu yönetim biçiminde hükümdar hayatı her tarafında bütün yetkiyi elinde bulundurmaktadır Hükümdar öldükten sonradan yerine soyundan olan biri geçer Monarşi doğrusu saltanatın bir başka ismidirMonarşi bir kişinin yönettiği bir devletin düzeni olarak da tanımlanmaktadır
*

Similar threads

Hollandanın yönetim biçimi Hollanda Yönetimi Hollandanın yönetim şekli nedir Hollanda nın resmi adı Hollanda Krallığı'dır Yönetim Biçimi Meşruti Krallık'tırYani Parlemento esasına dayalı Monarşi sistemidir Monarşi sistemi : Bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir idare...
Cevaplar
0
Görüntüleme
275
Monarşi bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim bicimine denir Bu hukumdar, Turkcede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi ceşitli adlar alabilmektedirler ALT :wwwupluploadsmonarsinedir74184monarsinedir74184ALT Monarşi Kısaca Tanımı şoyledir: monarşide bir hukumdar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
443
Cumhuriyetle Osmanlı idare biçimleri Cumhuriyet halkın yönetime katıldığı hatta tek baskın güç olduğu yönetim biçimidir Osmanlı devletinin idare şekli ise monarşidir Yani tek bir başat zorlama vardır O da padişahtır Omsanlının son zamanlarında meşrutiyet devrinde ise padişah bu egemenliğinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Cumhuriyet ile diğer idare şekilleri arasındaki farklar Monarşi (veya krallık) bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir idare biçimidir Bu hükümdar, Türkçede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi değişik adlar alabilir Bir monarşiyi diğer idare biçimlerinden ayıran en önemli özellik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Hollandanın yonetim bicimi Hollanda Yonetimi Hollandanın yonetim şekli nedir Hollanda nın resmi adı Hollanda Krallığı'dır Yonetim Bicimi Meşruti Krallık'tırYani Parlemento esasına dayalı Monarşi sistemidir Monarşi sistemi : Bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt