Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Monarşi Nedir Kısaca

Monarşi Nedir Kısaca
0
446

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Monarşi bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim bicimine denir

Bu hukumdar, Turkcede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi ceşitli adlar alabilmektedirler

ALT :wwwupluploadsmonarsinedir74184monarsinedir74184ALT

Monarşi Kısaca Tanımı şoyledir: monarşide bir hukumdar devlet başkanına denir Bu yonetim biciminde hukumdar hayatı boyunca tum yetkiyi elinde bulundurmaktadır Hukumdar oldukten sonra yerine soyundan olan biri gecer Monarşi aslında saltanatın bir başka ismidirMonarşi bir kişinin yonettiği bir devletin duzeni olarak da tanımlanmaktadır

Similar threads

Monarşi bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir yönetim biçimine denir Bu hükümdar, Türkçede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi değişik adlar alabilmektedirler ALT :wwwlarcomupluploadsmonarsinedir74184monarsinedir74184ALT Monarşi Özetle Tanımı şöyledir: monarşide bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Cumhuriyet ile diğer yonetim şekilleri arasındaki farklar Monarşi (ya da krallık) bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim bicimidir Bu hukumdar, Turkcede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi ceşitli adlar alabilir Bir monarşiyi diğer yonetim bicimlerinden ayıran en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Hollandanın yonetim bicimi Hollanda Yonetimi Hollandanın yonetim şekli nedir Hollanda nın resmi adı Hollanda Krallığı'dır Yonetim Bicimi Meşruti Krallık'tırYani Parlemento esasına dayalı Monarşi sistemidir Monarşi sistemi : Bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Cumhuriyetle Osmanlı yonetim bicimleri Cumhuriyet halkın yonetime katıldığı hatta tek egemen guc olduğu yonetim bicimidir Osmanlı devletinin yonetim şekli ise monarşidir Yani tek bir egemen kuvvet vardır O da padişahtır Omsanlının son zamanlarında meşrutiyet devrinde ise padişah bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Monarşi Nedir? Kısaca Tanımı MONARŞİ : Butun egemenliğin tek feis ailesi tarafından temsil edildiği rejim Bu aile bir kabile reisi, bir kral ailesi veya imparator olabilir Bazen siyasi ve dihi kudreti aynı aile temsil eder O zaman devlet teokratik olur Monarşinin zorlama şekli despotizmdir
Cevaplar
0
Görüntüleme
294
858,496Konular
981,798Mesajlar
29,864Kullanıcılar
sami2010Son üye
Üst Alt