Mongol lekesi mongol lekesi bebeğimin poposu mor moğol lekesi bebek poposunda morluk mogol Mongol Lekesi Nedir? Adını sanını duymamıştım taki birgün arkadasımın bebeğinin altını değiştirene dek Ya bakıyorum mor mor lekeler Allah var yukarda kendi kendime dedim acaba poposuna ve sırtına vuruyorlarda mı böyle olduki diye Dayanamadım ve arkadaşıma sordum bunların nasıl oluştugunu Arkadaşımda bunların doğum lekesi oldugunu ve babasında da oldugunu söledi Bende merak ettim ve araştırdım şimdide sizlerle paylaşıyorum umarım sizlerede asistan olabilmişimdir MONGOL LEKESİ Yenidoğan bebeklerin kuyruk sokumunda kalçalarında görülen koyu mavi mor renkte olabilen lekelere 'Mongol Lekesi' denir Anne babaları birincil görüşte korkutmakla beraber sık görülen günahsız bir doğum lekesidir Herhangi bir soruna veya doğum travmasına sinyâl etmez genelde 2 sene içinde de kaybolurMongol Lekeleri Yeni doğanda ola ki de en sık görülen koyu renkli kir Mongol (moğol) lekeleridir Bebekte doğduğunda saptanır Bazen 20 cm boyutuna ulaşan morumsu lekelerdir Çoğunlukla bel arka kısmında kalçalarda rastlanır İz bırakmadan kaybolabilir veya yıllardan beri kalabilir Kahverengimorumsu renkteki lekelerin bir kısmı da yüz omuz sırt tek tarafında görülür Daha sıklıkta görülen tek tek lekelenmelerin yanında hemen hemen tüm vücudu etkileyen derme çatma lekelenmeler de olabilir Ara Sıra ağız içi dudak ve gözlerde de renk artışına rastlanabilir Cisim yüzeyinde koyu renkli lekeler fazla daha kolay fark edilir bununla beraber koyu lekeler dek manâlı olan açık renkli doğumsal lekeleri tedbirli olunmadıkça gözden kaçabilir Çoğunlukla doğumda mevcut olan beyazımsı 13 cm çaplı lekeler