Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Monolog Metinleri

Monolog Metinleri
0
124

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Monolog Ornekleri

Kısa ve Uzun Monolog Ornekleri

YERLİ PUSULA

Affedersiniz efendim Aranızda bir terzi ya da kumaş tuccarı varsa cok rica ederim haber versin, bir şey soracağım

(Biraz durur) Yok galiba (Sağa, sola bakar) Evet yok Ama, bu nasıl olur? Allah nazardan saklasın, bu kadar kalabalık icinde kumaştan anlayan bir kişi de cıkmaz mı? Şaşılacak şey doğrusu

Terzi, tuccar aradığıma bakıp da bedava elbise mi yaptıracağımı sandınız yoksa? Ne munasebet a efendim!

Şu uzerimdeki elbiseyi babam daha yeni yaptırdı Arkadaşlarım, kıskandılar mı nedir, beni kızdırmak icin ağız birliği etmişler Neymiş, elbisem yerli malı değilmiş Corabımın ipliği, pabucumun derisi Avrupadan geliyormuş

Ne munasebet a efendim! Ben tepeden tırnağa dek yerli malı kullanırım İcim, dışım, varım, yoğum hep yerli malı

Babam cok titizdir Evimize şimdiye dek yabancı mal sokmamıştır “Cıplak kalacağımı bilsem yabancı malı giymem dediğini kac kez duydum

Benim de ustumdekiler oz yerli malı Fabrikalarımız harıl harıl kumaş dokuyor Hem de ne guzel kumaşlar İnsan bakmaya kıyamıyor

Şu ayakkabım da yerli malı Beykoz fabrikasında yapılmış Taş mı taş Eskitebilene aşk olsun

(Biraz dolaşır Durur, seyircilere bakar) Ne o? Bir coğunuz, omuzuma astığım şu kutuya bakıyorsunuz Yabancı malı mı sandınız yoksa?

Ne munasebet a efendim! O da yerli Fotoğraf makinesi falan değil Muhendis dayımın yeni bir buluşu pusula gibi bir şey Ama, yaptığı iş cok yararlı

Merak etmeyin, size de gostereceğim Bu arac yerli malıyla yabancıyı kolay secmeye yarar Bunu, bir yabancı malın yanına uzattınız mı, kuzey yonunu gosteren pusula gibi, ibresi hemen o tarafa doner Eğer yerli ise hic istifini bozmaz

Hazır olun, yanınıza geliyorum Aranızdan gecerken, elimdeki bu aracın ibresi kimden tarafa donerse ben de ona doneceğim ve diyeceğim ki:

Ey sayın bayan, yahut bay! Demek siz hala yabancı malı kullanıyorsunuz Yerli mallarımızın her bakımdan ustunluğunu butun dunya takdir etmiştir Sırtınızda taşıdığınız bu yabancı malı omuzunuzu cokertiyor mu? Ona verdiğiniz paranın nereye gittiğini duşunmuyor musunuz?

Seyircilerin arasında biraz dolaşır Ara sıra elindeki araca bakar Tekrar sahneye doner)

Cok şukur Makinede hic kıpırtı olmadı Demek, musameremize onur veren buyuklerimizin hepsi yerli malı kullanan ve onun geniş anlamını bilen kimseler Var olsunlar! Var olsun yerli malı!

Duşundum Bile

Buyuyunce ne mi olacağım?
Bana sorulmadan benim adıma verilen kararları dinleyin once
Dedem : Subay olacak sın diyor
Ninem: Ne yapacaksın subaya olup daBizim gibi oradan oraya gezeceksin Muhendis ol evler yap Beni de bu eski evden kurtar diyor
Teyzem,soze doktor olacak benim oğlum diye başlıyor Doktor olup teyzesini tedavi edecek diye bitiriyor
Amcam ,futbolcu olmamı istiyor
Babam da surekli zengin ol oğlum zengin ol diyor
Anneme gore ise ya topcu, ya popcu olmalıymışım
Asıl ben mi ne duşunuyorum?
Duşundum bile oğretmen olacağımOğretmen olup mutlu yaşayacağım

SAVRUK

Beni izleyenlere merhaba
Şu halime bir bakın
Sonra bana hak verin
Bunları iyi kullanmam gerekiyormuş
Hele ayakkabılarım icin neler demediler ki
Top oynamamalıymışım
Sebep eskirmiş
Ağaclara tırmanmamalıymışım
Sebep Yırtılmasın
Harclığımı biriktirmeliymişim
Sebep bitmesin
EeeeButun bunları zaten yapıyorum
Yinede bana savruk diyorlar
Ama siz onlara aldırmayın
Haydi size iyi gunler
Hoşcakalın

HAPŞU

Gecenlerde yağmur yağmıştı ya
İşte o gun okula erken gelmiştimBirde ne goreyim
Catı akmıyor mu?
Hemen catıya cıktım Kırk kırık kiremidin kırkının da yerine kırk kırmızı kırılmamış kiremit koydum
Derken ayağım kaydı yağmur sularına kapıldımYağmur oluğundan aşağı aktım
Sokaklardan akarak gectimKendimi temiz bir denizde buldum
Kırmızı bir balığın karnında kırk gun ateş yaktım yinede zor kurudum
Derken efendim,balığı oksuruk tuttu
Onu bir başka balık yuttu
Balıkcılarda onu tuttu
Beni de hapşırık tuttu
Hapşu diye hapşırdım
Hapşırığıma uyandım

Buyuyunce ne mi olacağım?

Bana sorulmadan benim adıma verilen kararları dinleyin once
Dedem : “Subay olacak sın diyor
Ninem: “Ne yapacaksın subaya olup daBizim gibi oradan oraya gezeceksin Muhendis ol evler yap Beni de bu eski evden kurtar diyor
Teyzem,soze “doktor olacak benim oğlum diye başlıyor “Doktor olup teyzesini tedavi edecek diye bitiriyor
Amcam ,futbolcu olmamı istiyor
Babam da surekli zengin ol oğlum zengin ol diyor
Anneme gore ise ya topcu, ya popcu olmalıymışım
Asıl ben mi ne duşunuyorum?
Duşundum bile oğretmen olacağımOğretmen olup mutlu yaşayacağım

MERDİVEN

Bu sabah erken erken
Haylazca koşa koşa
Merenden inerken
Ayağım gitti boşa
Pat diye duştum yere
Ağladım avaz avaz