
İstanbul Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi uzun çalışmalar sonucunda mor sebze-meyvelerin kullanıldığı formül ile mor renginde şeker hastalarının yiyebileceği baklava üretti. Pekala mor baklavanın içinde ne var? Mor baklava nasıl yapılıyor? İşte sorunun cevabı:
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Lideri Mehmet Yıldırım "Bu baklava ülkemizdeki 7 milyon diyabet hastası için bir müjde. Bu ramazan ayı prestijiyle şeker hastaları çekinmeden baklava tüketebilecek" dedi. "Sankara Mormiks" formülü ile üretilen baklava, şeker hastalarına rahatça baklava yeme fırsatı sunuyor. Ahududu, incir, kırmızı lahana üzere mor zerzevat ve meyve özleri sayesinde şekerin hastalardaki negatif tesirini sıfırlayan ve tüketenin şeker oranında rastgele bir yükselmeye yol açmayan yeni formül, tatlı üreticileri tarafından "baklavada çığır açan buluş" olarak nitelendiriliyor. Yaklaşık 1 yıldır ramazan ayına hazırlandıklarını, tüketimi diyabet, hipertansiyon hastaları dahil daha geniş kitleye ulaştırmak için bilim-sanayi iş birliğinde hoş bir örnek sergilediklerini lisana getiren Yıldırım, bilhassa paket satışlarla ramazan ayında âlâ bir performansa ulaşacaklarını kaydetti.
MOR BAKLAVA NEREDE SATILIYOR?
Yıldırım, İkitelli’de bulunan Baklavacı Mehmet Yıldırım isimli üretim ve satış noktasında da bu eserin satışına başladıklarını, eserin dala yayıldığını kelamlarına ekledi.
Kara, Türklerin Japonlara kıyasla daha az ömürlü olduğunu lakin her geçen gün Türkiye’de hayat mühletinin uzadığını kaydederek şu sözleri kullandı: “Ancak uzamış hayatımızda da böbrek yetmezliği, diyabet ve hipertansiyon üzere hastalıklarla boğuşuyor ve verimsiz yaşıyoruz. Şayet bu mikro besinleri günlük hayatımıza dahil edebilirsek hem daha uzun hem de hastalıksız yaşayacağız. Bu manada diyabetli hastaların artık tatlı yemekten çekinmeyeceklerini vurgulamak isterim. BAKTAD ile yaptığımız iş birliğinin en besbelli tarafı bu."ds