MSG ne çağırmak msg ne çağrıda bulunmak msg puanı ne çağırmak puanı nedir MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var MONO SODYUM GLUTAMAT Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin göre güzel olarak algılanmasını sağlıyor Tatlı, tuzlu, acı ayrım etmiyor Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor O yüzden yiyecek üreticilerinin bir çoğu MSG’yi karlı olduğu için kullanıyorlar MSG ZARARLI MI ? Buna okuduktan sonra siz karar verin Bu madde Nörotoksin Asap hücrelerine hasar veriyor Merkezi asap sistemi tahribatı ve buna alt olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Sara) Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite Artış hormonu baskılanması Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna ast şeker hastalığı Böbrek ve karaciğerde önemli hasarlar Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de benzer tahribatlara maruz kalıyor Bilhassa çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS’lerde fazla kullanılmakta Hazırlanmış köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazırlanmış çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve sanki bir çok üründe var Şimdi diyeceksiniz ama, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar? Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti Küresel ticaet devleri insaf, acınacak şey gibi duygularla asla çalışmaz Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara çoğu kez rastlarsınız Yalnızca maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır az kalsın Kolay bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz Mesela Cips Mahalle pazarlarında 3 kg patatesi 1 ytlye alabilirsiniz halbu ki 50 gram CİPS 1 liradır Yani 1 kg Cipsi, 20 ytlden tükettiğimizin haberdar bile değiliz Olumsuz etkileri de cabası Ya bu mamulleri üretenler !… Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler Onların gıdaları organik ve doğaldır Son zamanlarda organik tarım yapan fazla güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı? Ben henüz rastlamadım Gelelim genel sıhhat boyutuna; Son 25 yıla dikkatle göz atacakolursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına ast yaşamaya mahkum edilenler, fazla küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 910 yaşında buluğ çağına girenler, farklı alanlara yönlendirilmiş nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12’sine çıkması ve benzerleri Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da dikkatsizlik etmediler Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana değin bir çok yerde değişik uyarılar yazıldı, çizildi Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı? Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında yetkisiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin haberdar değildirler tebesircom