Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mübalağa Sanatı nedir - Mübalağa Sanatı Örnekleri

Mübalağa Sanatı nedir - Mübalağa Sanatı Örnekleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Abartı Sanatı nedir Abartı Sanatı Örnekleri

Herhangi bir durumu, olayı ya da gerçeği olduğundan daha büyük veya minik göstererek anlatma yöntemine abartma (abartı) denir

Aşağıdaki parçalar abartma sanatına örnektir :

Sevinçten göklere zıpladım

Gittiğini duyunca bir kez daha öldüm

Bir ah çeksem,karşıki dağlar yıkılır

Korkudan, yüreğim ağzıma geldi

Bir bakışınyüreğimi deldi geçti

* Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Sana gizli gelmeyecek makberi kimler kazsın? “Gömelim gel seni tarihe! desem sığmazsın
(M Akif Ersoy)

* Uçtuk Mohaç ufkunda belirmek hevesiyle
(YKemal Beyatlı)

* ölüm indirmede gökler ölü püskürmede yer 0 ne muhteşem tipidir savrulur enkâzı beşer
(M Âkif Ersoy)

Bir şulesi var fakat şemi canın Fanusuna sığmaz asmanın
(Şeyh Şampiyon)

Merkezi hâke atsalar da bizi Kürrei arzı patlatır çıkanz
(Namık Kemal)

Dövüşüyorduk Üç Şehitler ’imizde Zorluyordu derya gibi düşman Attığım nafile gitmiyordu Lüzumsuzdu nişan

*

Similar threads

Mubalağa Sanatı nedir Mubalağa Sanatı Ornekleri Herhangi bir durumu, olayı ya da gerceği olduğundan daha buyuk ya da kucuk gostererek anlatma yontemine mubalağa (abartma) denir Aşağıdaki parcalar mubalağa sanatına ornektir : Sevincten goklere zıpladım Gittiğini duyunca bir kez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
521
Edebi Sanatlar nelerdir Söz Sanatları Nelerdir Yazınsal Sanatlar Hakkında Genel Data Anlayış renk katmak, anlamı güzel ve etkin kılmak, zenginleştirmek amacıylaşiirlerde ve düzyazı türlerinde kullanılan laf sanatlarıdır Günümüz edebiyatlarında sözü etkin kılmanın bir arabulucu olan bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Türk tarihine istikamet veren olayları anlatan şiir ve roman örnekleri Çanakkale Destanı Mehmet Akif Ersoy Yaban Yakup Kadri Karaosmanoğlu Şu Deli Türkler Turgut Özakman Alparslan ve Malazgirt Destanı Mustafa Akgün Ateşten Gömlek Halide Edip Adıvar Vurun Kah peye Halide Edip Adıvar Gazi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Laf sanatları nelerdir, Türkçe söz sanatları, Edibiyatımızdaki Söz Sanatları 1)TEŞBİH(BENZETME) Sözü daha etkin duruma getirmek için arasında alaka yer alan iki unsurdan güçsüzü olanı dinç olana benzetmektir Benzetmede dört öğe bulunur: a)Benzenen b)Benzetilen c)Benzetme Yönü d)Benzetme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
237
Türkçe, binlerce yıldır konuşulan en kadim lisanlardan bir tanesi. Lakin bir lisanın eski olması demek, kesinlikle varlıklı olduğu manasına gelmez. Şanslıyız, Türkçemiz oldukça güçlü bir lisan. Bu zenginliği, kullanabileceğimiz kelam sanatlarından anlıyoruz. Bir lisanı kelam sanatları kullanarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt