Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mücadeleyi Bırakmak

Mücadeleyi Bırakmak
0
48

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Hiçbir şey büsbütün çözülmüyor. Bir ortaya geliyor, sonra dağılıyor. Tekrar bir ortaya geliyor ve tekrar dağılıyor. Hayat tam da bu türlü işte. Güzelleşme ise, tüm bunların olabilmesi için içinde bir yer açtıkça geliyor; yas için alan, rahatlama icin, acı için, sevinç için…

Pema Chödrön

Hayat tutunmak ile birakmak ortasında ki denge… hayatın getirdigi her degisime, belirsizliğe, istenmeyene ve en değerlisi de acıya kalbinde bir yer açıp, onunla bir arada karşında duran hayata soyle bir bakip gülümseyebildiğinde bir şeyler nitekim değişiyor. Direndigimiz, istemedigimiz, ittiğimiz her ne varsa suruyor, meğer kabul edip, var olana kucak actigimizda hayatimiza bedel katıyoruz. Düzgün olacağımıza dair inancimiza, hayallerimize tutunurken, denetim edemediklerimizi bırakıldığımız surece özgürleşiyoruz.

Burada pasif bir teslimiyet, mukadderata boyun eğiş yahut pes etmekten bahsetmiyorum. Bize acı ve ıstırap veren hislerin ortaya çıkmalarını denetim edemeyeceğimizi daha evvelce de söylemiştim. Diğer yandan, onları nasıl karşıladığımızı, onlara karşı tavrımızı denetim edebilir ve böylece bu hisleri nasıl deneyimlediğimizi değiştirebiliriz. Hayatımızdaki tesirlerine kelam geçirebiliriz. Ve bu nitekim önemlidir! Denetim edebildiklerimize odaklanırken denetim edemediklerimiz konusunda çabayı bırakmak bizi çaresizlikten umuda götüren en kıymetli kararlardan biridir. İlk adım acının gerçekliğini kabul etmektir. Hayatta acının da var olduğunu, bize acı veren çoğu şeyin özünde süreksiz ve denetim edilemez olanı denetim etmeye çalışmaktan ileri gelen gerilim ve endişe olduğunu fark edebiliriz. Anı denetim etmeye calışmak, olmakta olanın olmaması gerektiğini hissetmemizle ve münasebetiyle gayretle sonuçlanır. Kalp ağrısına sebep olan şeylerin çoğu, bir şeylerin olduğundan farklı olmasını istememizdir. Yaşantılarımıza, içinde bulunduğumuz yolculuğa dair bakış açımızın belirlediği birçok şey vardır. Ve yolculuğumuzu sarsıntılı mı yoksa yumuşak mı geçireceğimizi belirleyen ise yolun kendisinden çok zihnimizdir.

858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt