iltasyazilim
FD Üye
Müccezzaga nasıl yapılır,
Müccezzaga yapılışı,
MÜCEZZAGA Tarifi (OSMANLI)
Kullanılacak araç gereç:
1 kilo yağlı koyun eti,
250 gram soğan,
1 kilo çöğenderi ya da pazı,
12 litre su,
3 gram darülfülfül,
3 gram kişniş,
3 gram kimyon,
3 gram damla sakızı,
3 gram tarçın,
3 gram karabiber,
1 kilo yoğurt,
1 kaşık tuzlu
Yapımı:
Eti kuşbaşı iriliğinde paraçalara doğrayıp kocaman bir güvece koymalı Üzerine su döküp güveci ateşe oturtmalı Su ısındıkça yüzeyinde belirecek köpükleri bir kevgirle topJayıp atmalı Et, suyunu tamamiyle çekince soğanı ince ince doğrayıp ete katmalı Üstü kazınmış havucu ya da temizlenmiş pazıyı ince ince doğrayıp bir kaşık tuzla güveçtekilere katmalı Kişnişle damla sakızını en ince ayrıntısına kadar dövüp öbür baharatla birlikte serpiştirdikten sonra güvecin ağzını örtmeli ve süre vakit karıştırarak güveçtekileri bir süre daha pişirmeli
Elle sebzeler ayrıntılarıyla pişince ateşin ısısını azaltmalı, yoğurdu döküp ayrıntılarıyla karıştırmalı ve bir taşım birlikte kaynattıktan sonra güveci sofraya götürüp servis yapmalı Bu yemeği pişirdikten daha sonra da yoğurdu katmak mümkündür Yemek tabaklara konauktan sonradan üstüne yoğurt dökülebilir Fakat bu durumda yemeğin yağı donuk olabilir, en iyisi yoğurdun yemekle birlikte ısınmış olması lâzımdır Ama bu takdirde yemek pişince ateşin ısısını tamamen hafilletmeli ve yoğurdu katıp en ince ayrıntısına kadar karıştırarak yoğurdun ısınmasını beklemeli *
Müccezzaga yapılışı,
MÜCEZZAGA Tarifi (OSMANLI)
Kullanılacak araç gereç:
1 kilo yağlı koyun eti,
250 gram soğan,
1 kilo çöğenderi ya da pazı,
12 litre su,
3 gram darülfülfül,
3 gram kişniş,
3 gram kimyon,
3 gram damla sakızı,
3 gram tarçın,
3 gram karabiber,
1 kilo yoğurt,
1 kaşık tuzlu
Yapımı:
Eti kuşbaşı iriliğinde paraçalara doğrayıp kocaman bir güvece koymalı Üzerine su döküp güveci ateşe oturtmalı Su ısındıkça yüzeyinde belirecek köpükleri bir kevgirle topJayıp atmalı Et, suyunu tamamiyle çekince soğanı ince ince doğrayıp ete katmalı Üstü kazınmış havucu ya da temizlenmiş pazıyı ince ince doğrayıp bir kaşık tuzla güveçtekilere katmalı Kişnişle damla sakızını en ince ayrıntısına kadar dövüp öbür baharatla birlikte serpiştirdikten sonra güvecin ağzını örtmeli ve süre vakit karıştırarak güveçtekileri bir süre daha pişirmeli
Elle sebzeler ayrıntılarıyla pişince ateşin ısısını azaltmalı, yoğurdu döküp ayrıntılarıyla karıştırmalı ve bir taşım birlikte kaynattıktan sonra güveci sofraya götürüp servis yapmalı Bu yemeği pişirdikten daha sonra da yoğurdu katmak mümkündür Yemek tabaklara konauktan sonradan üstüne yoğurt dökülebilir Fakat bu durumda yemeğin yağı donuk olabilir, en iyisi yoğurdun yemekle birlikte ısınmış olması lâzımdır Ama bu takdirde yemek pişince ateşin ısısını tamamen hafilletmeli ve yoğurdu katıp en ince ayrıntısına kadar karıştırarak yoğurdun ısınmasını beklemeli *