iltasyazilim
FD Üye
Mücendra Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yeşil mercimek
*4 bardak (1 litre) su
*Yarım çay bardağı zeytinyağı (tercihen sıvı yağda kullanabilirsiniz)
*3 adet kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 avuç susam
Mücendra Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Mercimeği 4 bardak suda 10 dakika haşlayın
*Bu sırada başka bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları içleri piyazlık gibi, yani boyuna değil enine doğru kesin (görselde var)
*Uzun yarım daireler halindeki soğanları zeytinyağlı tencereye koyun ve iyice kavurun
*Soğanlar kahverengileşmeye başladığında kavrulmuş miktarın yarısını bir kenara ayırın, kalanının üzerine ise pirinçleri ekleyin ve aynı pilav yapar gibi pirinç şeffaflaşana kadar çevirerek kavurun
*Suyunu koyma vakti geldiğinde, haşladığınız mercimeğin suyundan 2 bardak ekleyin ve karıştırarak pirincin tamamına yayılmasını sağlayın tuz eklemeyi unutmayın Sonra mercimeği süzüp pilavınıza karıştırın
*Ayırdığımız soğanları iyice kahverengileşene kadar kavurup susamı ekleyerek iyice kavuralım (Görselde var iyice açın ki buharıyla yumuşamasın çıtır çıtır olsun)
*1 su bardağı yeşil mercimek
*4 bardak (1 litre) su
*Yarım çay bardağı zeytinyağı (tercihen sıvı yağda kullanabilirsiniz)
*3 adet kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 avuç susam
Mücendra Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Mercimeği 4 bardak suda 10 dakika haşlayın
*Bu sırada başka bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları içleri piyazlık gibi, yani boyuna değil enine doğru kesin (görselde var)
*Uzun yarım daireler halindeki soğanları zeytinyağlı tencereye koyun ve iyice kavurun
*Soğanlar kahverengileşmeye başladığında kavrulmuş miktarın yarısını bir kenara ayırın, kalanının üzerine ise pirinçleri ekleyin ve aynı pilav yapar gibi pirinç şeffaflaşana kadar çevirerek kavurun
*Suyunu koyma vakti geldiğinde, haşladığınız mercimeğin suyundan 2 bardak ekleyin ve karıştırarak pirincin tamamına yayılmasını sağlayın tuz eklemeyi unutmayın Sonra mercimeği süzüp pilavınıza karıştırın
*Ayırdığımız soğanları iyice kahverengileşene kadar kavurup susamı ekleyerek iyice kavuralım (Görselde var iyice açın ki buharıyla yumuşamasın çıtır çıtır olsun)