Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

mucize sebze karnabahar

mucize sebze karnabahar
0
47

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
mucize sebze karnabahar gebelikte karnıbahar hamilelikte karnıbahar kaç dakikada haşlanır kaç dakikada pişer düdüklüde pişer Birçok birey karnabaharı sevmezFaydalarını okuyunca yememizin durum olduğunu düşündümKarnabahar neymiş de bizim haberimiz yokmuşÖzellikle çocuklarımıza sebze yeme alışkanlığı kazandırmalıyız Karnabaharı kullanırken bir miktar karın bölgesinin çevresindeki 45 adet yaprağı da beraberinde pişirmenizde büyük avantaj vardır Yapraklarında oldukça çok kansere karşısında önleyici olarak görülen beş tane koruyucu etkin madde mevcutBunlar sırasıyla alfatokoferol (Evitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutin Özellikle Evitamini ve caffeic asit, yapraklarında daha zengindir Karnabaharın yaprakları bununla da kalmayıp tam yedi tane kataraktı önleyici (anticataract) etkin madde içermektedir Soğanda ve muzda da kataraktı önleyici altışar adet etkili madde mevcut Biberiyede bulunan hispiduloside maddesi de kataraktı önleyici manâlı etkin bir maddedir Ayrıca karnabaharın yapraklarında bilinen dokuz tane tansiyon düşürücü (hypotensive) etkin madde bulunmaktadır Bunlardan en kayda değer iki tanesi alphalinolenic asit ve tryptophandır Karnabaharı kan basıncı düşürücü bir ilaç olarak düşünmemek gerekir Burada vurgulamaya çalıştığım karnabaharın yapraklarının da ne dek şifalı olduğunu ortaya ayarlamak ve yapraklarının tamamen atılmamasını önermektir Suyunu atmayın Karnabaharın diğer bir zinde özelliği de yirmibir tane antioksidan madde içermesidir Mutfakta, çoğunlukla karnabaharın her zaman karın bölgesi kullanılır ve yaprakları atılır Halbuki kansere karşısında koruyucu ve de antioksidan maddeler bilhassa yapraklarında yoğunlaşmıştır bu nedenle size önerim karnabaharı kür olarak uygulamaya karar verdiğiniz taktirde bir tedarik yapraklarını da kullanmanızdır Haşladığınız karnabaharın suyunu atmayınız Fazla eksik su kullanarak hafif ateşte haşlarsanız (en fazla beş dakika), suyunu da servis yapabilirsiniz ya da içebilirsiniz Yapraklarını yemek zorunda değilsiniz, çünkü az kalsın zorunlu tüm etkin maddeler haşlama esnasında fazlasıyla suyuna geçmektedir Enfeksiyona karşı etkin Karnabaharın haşlanması esnasında kendine özgü kokusu yayılır Pişirilmiş kokusu, böylece fazla insana güzel gelmemektedir Kendine özgü bu kokuyu veren, karnabaharda yer alan kükürtlü bileşiklerden kaynaklanmaktadır Bunlardan bazıları dimethyl sülfid, allyl isothiocynate ve trimethylsülfid’dir Ham olarak, tadına baktığınız vakit çok hafif burukacı bir lezzet algılanır Bu da, içerdiği sinigrin maddesinden kaynaklanmaktadır Karnabahar enfeksiyonlara karşısında etkili ve antibakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir Bilhassa kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında tanıdık en etkin sebzedir Kronik idrar yolları enfeksiyonlarına karşı destekleyici karnabahar kürünün nasıl kullanılacağına dair tatbik şekli günün küründe verilmiştir Kronik idrar yolları enfeksiyonuna karşı karnabahar kürü uygulanırken, bir arz Cvitamini takviyesi yapmakta üstünlük vardır zaman zaman uygulanacak olan karnabahar kürü, bilhassa kronik idrar yolları enfeksiyonu şikâyeti olanlar için çok iyi bir önleyici çözüm getirebilmektedir Koruyucu özelliği var Karnabaharda fazla eksik miktarda bulunan ferulik asit fazla yönü olan etkili bir maddedir Bunlardan en önemlileri antibakteriyel (bakteri yok edici), kansere karşısında koruyucu (anticancer) ve antialerjik ve de antiviral olmasıdırBu etkili madde çok eksik miktarda bulunmasına karşın, karnabahardaki öteki bazı aktif maddeler ferulik asitin bu işlevini epeyce kuvvetli kılmaktadır Ferulik asitin öteki bir özelliği de metalchelator olmasıdır Metalchelator nitelik, ağır metalleri kimyasal olarak kendisine bağlayarak vücudumuzdan uzaklaştırılması demektir İçerdiği fazla fonksiyonlu quercitrin maddesinden dolayı da karaciğer metabolizmasında oluşan toksinlerin vücudumuzdan zahmetsizce atılmasını (antihepatotoxic) sağlar Karnabaharın içerdiği thiamin, Alzheimer hastalığına karşısında koruyucu özelliği olan bir maddedir Thiamin’nin, bununla beraber, antimigraine (migrene karşı) özelliği de vardır Mide ülseri şikâyetinde Karnabaharın içerdiği threonine ve quercitrin ülsere karşısında etkin (antiulcer) bir madde olması nedeniyle bilhassa bu konuda problemi olanların rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir Mide ülseri şikâyeti olanların karnabahar kürünü uygulamalarını hararetle öğüt ederim Bu kürü uygularken tuzlu kullanmayınız ve kullanacağınız yağ, bitkisel akıcı yağ olmalıdır Kullanılacak yağ için bir ölçü saptamak icabında, porsiyon başına bir tatlı kaşığını geçmemelidir Her şeye karşın istikrarsız yağı ne dek eksik kullanırsanız öyle iyidir Kronik idrar yolları enfeksiyonlarına karşı id 250 300 gram karnabahar takriben 750 ml kaynamakta olan suya ilave edilir Ağzı kapalı olarak 56 dakika hafif ateşte haşlanır Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısı sabah, diğer yarısı da akşam (aç veya tok farketmez) içilir Her gün taze olarak hazırlanır Küre yedi gün devam edilir ve üç gün ara verilir Üç gün aradan sonra bitmiş yedi gün uygulanır ve baştan üç gün ara verilir Son olarak her tarafta yedi gün uygulanır ve kür bitmiş olur Karnabahar kürü toplam yirmibir jurnal kürdür (üç günlük aralar hariç) Burada dikkat edilmesi gereken nokta karnabaharın taze olmasıdır Pişmiş olan karnabaharı da öğle veya akşam yemeklerinizde salata olarak tüketebilirsiniz GÜNÜN KÜRÜ Mide ülserine karşısında tedavi edici kür Haftada 3 kere bir porsiyon çok eksik suda az haşlanmış karnabahar yemeyi rahatsızlık ortadan kalkana dek alışkanlık haline getirmek gerekir Tencerede kalan suyu da tüketebilirsiniz Bu kür uygulanırken çok az miktarda (porsiyon başına azami bir tatlı kaşığı) istikrarsız yağ kullanabilirsiniz Dikkat: Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı tanı amacı muhakkak yoktur Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız ProfDr İbrahim Adnan Saraçoğlu  
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt