iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 büyük kabak 1 küçük patates 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pulbiber, kekik(zevkinize göre ne isterseniz) Yeşil soğan, maydanoz, dereotu(zevkinize kalmış) Sıvı yağ Yapılışı
Kabak ve patatesi soyup iri şekilde rendeleyelim Bir kapta yumurta ve unu iyice çırpalım pürüzsüz kıvama gelince yeşilliklerimizi baharatlarımızı ve iyice suyunu sıktığımız kabak ve patateslerimizi ekleyelim(az miktarlarda alıp iki avucumuzun içinde sıkarsak suyu kalmayacaktır) Hepsini harmanlayıp sıvı yağda kısık ateşte kızartalım Kızartınca havlu kağıt üzerine koyalım ki yağını çeksin Not : Harcımızdan bir kaşıktan biraz az miktarda alalım tavaya koyunca kaşık yardımıyla yayalım ki daha iyi pişsin
1 büyük kabak 1 küçük patates 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pulbiber, kekik(zevkinize göre ne isterseniz) Yeşil soğan, maydanoz, dereotu(zevkinize kalmış) Sıvı yağ Yapılışı
Kabak ve patatesi soyup iri şekilde rendeleyelim Bir kapta yumurta ve unu iyice çırpalım pürüzsüz kıvama gelince yeşilliklerimizi baharatlarımızı ve iyice suyunu sıktığımız kabak ve patateslerimizi ekleyelim(az miktarlarda alıp iki avucumuzun içinde sıkarsak suyu kalmayacaktır) Hepsini harmanlayıp sıvı yağda kısık ateşte kızartalım Kızartınca havlu kağıt üzerine koyalım ki yağını çeksin Not : Harcımızdan bir kaşıktan biraz az miktarda alalım tavaya koyunca kaşık yardımıyla yayalım ki daha iyi pişsin