iltasyazilim
FD Üye
Mücverli Pide (4 Kişilik)
Malzemeler:
2 Diş Sarmısak
250 gr Bezelye
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kabatma Tozu
Bir Miktar Un
Kızartmalık Yağ
1 Pide Ekmek
4 Süs Biberi
Tuz, Karabiber
4 Salatalık Turşusu
12 Demet Roka
4 Marul Yaprağı
HAZIRLANIŞI :
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın
Büyük tavada yağı kızdırıp mücverleri 3'er dakika kızartın Mücverleri yağdan alıp bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin
Pide ekmeğini dört üçgen parça halinde bölüp içini açın Süs biberlerini halkalar halinde doğrayın Salatalık turşusunu dilimleyin Rokayı yıkayıp ayıklayın Marul yapraklannı yıkayıp ince şerit ler halinde doğrayın Malzemeleri eşit olarak pide ekmeklere payaştırıp servis yapın
Malzemeler:
2 Diş Sarmısak
250 gr Bezelye
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kabatma Tozu
Bir Miktar Un
Kızartmalık Yağ
1 Pide Ekmek
4 Süs Biberi
Tuz, Karabiber
4 Salatalık Turşusu
12 Demet Roka
4 Marul Yaprağı
HAZIRLANIŞI :
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın
Büyük tavada yağı kızdırıp mücverleri 3'er dakika kızartın Mücverleri yağdan alıp bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin
Pide ekmeğini dört üçgen parça halinde bölüp içini açın Süs biberlerini halkalar halinde doğrayın Salatalık turşusunu dilimleyin Rokayı yıkayıp ayıklayın Marul yapraklannı yıkayıp ince şerit ler halinde doğrayın Malzemeleri eşit olarak pide ekmeklere payaştırıp servis yapın