Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muezzin Abdullah Sultan Abdulhamid Donemi

0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Sarayımızın bir muezzini vardı Esmer idi İsmi Abdullah idi Aman ya rabbi, o ne tiz ses ve ne tatlı ses idi Ekseriya yolu Sultan Hamid ’in marangozhanesinin onunden gecerdi Eğer Cennetmekan orada ise muhakkak onun yolu uzerine, cimenlere bir kağıda sarılı altın para hediye bırakırdı Cennetmekan, ezan başlayınca her işi bırakır, huşu ile dinler ve namaza giderdi O sesi asla unutamam Bir de Hamidiye Camiinde Cuma gunleri bir Habeşli muezzin, once sela verirdi O esnade mızıka durur ve sonra muezzin ezan okurdu İnsan kendinden gecerdi O derece puruzsuz ve gur idi

Similar threads

Müezzin Abdullah Sultan Abdulhamid Dönemi Sarayımızın bir müezzini vardı Esmer idi İsmi Abdullah idi Aman ya rabbi, o ne tiz ses ve ne tatlı ses idi Ekseriya yolu Sultan Hamid ’in marangozhânesinin önünden geçerdi Eğer Cennetmekân orada ise muhakkak onun yolu üstüne, çimenlere bir kağıda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Sultan Hamid’in hayvan sevgisi Bir defasında yanıma İstanbul’dan gelen peynirle biraz da pasta alarak ziyaretlerine gittim İlk tenbih ettikleri husus, bundan sonra sureti kat’iyyede hediye goturmemem oldu Ben de “peki, baş ustune dedim Hanımefendi koltuğuna oturdu ve sohbete başladı Bu akşam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Peygamberimizin Muezzinleri Bilal elHabeşi kimdir,Sa'd b Aiz (Sa'du'1Karaz) kimdir İbn Ummi Mektum kimdir,EbU MahzUre kimdir Resulullah'ın Muezzinleri kimlerdi? Peygamberimizin Muezzinleri Hz Muhammedin muezzinleri bilal habeşi Hz Peygamber’e ilk iman edenlerden biri ve sonradan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
İSLAMİ SÖZLER Bilgi zenginlikten üstündür Çünkü zenginliği sen korursun, bilgi ise seni korur (Hz Ali) İlim adamları için yokluk içinde yaşadığı halde kanaat sahibi olmaktan daha değerli bir ziynet yoktur (İmam Şafii) Kötülükten kaçmayan bilgin, ışık tutan bir kördür, başkalarına doğru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
256
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt