iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 adet yumurta 4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı süt 12 çay bardağı ayçiçek yağı 2 çay bardağı un 3 tatlı kaşığı kakao 2 yemek kaşığı damla çikolata 1 paket kabartma tozu Fincanları yağlamak için:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Üzeri için:
2 yemek kaşığı file badem
NASIL YAPILIR?
Küçük, minik, sevimli tatlı fincan kekleri hazırlamak için; yumurtaları karıştırma kabına alın Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, beyaza çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Süt ve ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Elenmiş un, kabartma tozu ve dibe çökmemesi için kakaoyla harmanladığınız damla çikolataları kek harcına ekledikten sonra kısa bir süre daha karıştırın Pişirme kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın İnce tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin Fincanları, üzerinde bir parmak kadar kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız kek harcıyla doldurun Üzerlerine file badem serpiştirin Pişme esnasında yukarı çıkacak su buharının keklerin üzerine gelmemesi için yağlı kağıt ya da temiz bir mutfak bezi örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirdiğiniz kekleri, kısık ateşte 1520 dakika kadar pişirin Kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirdiğiniz kekleri fincanda ya da ters çevirerek servis tabaklarına aldıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın
2 adet yumurta 4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı süt 12 çay bardağı ayçiçek yağı 2 çay bardağı un 3 tatlı kaşığı kakao 2 yemek kaşığı damla çikolata 1 paket kabartma tozu Fincanları yağlamak için:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Üzeri için:
2 yemek kaşığı file badem
NASIL YAPILIR?
Küçük, minik, sevimli tatlı fincan kekleri hazırlamak için; yumurtaları karıştırma kabına alın Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, beyaza çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Süt ve ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Elenmiş un, kabartma tozu ve dibe çökmemesi için kakaoyla harmanladığınız damla çikolataları kek harcına ekledikten sonra kısa bir süre daha karıştırın Pişirme kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın İnce tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin Fincanları, üzerinde bir parmak kadar kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız kek harcıyla doldurun Üzerlerine file badem serpiştirin Pişme esnasında yukarı çıkacak su buharının keklerin üzerine gelmemesi için yağlı kağıt ya da temiz bir mutfak bezi örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirdiğiniz kekleri, kısık ateşte 1520 dakika kadar pişirin Kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirdiğiniz kekleri fincanda ya da ters çevirerek servis tabaklarına aldıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın