Muğlada Eşek Sütü Turistlere Şifa Kaynağı Oldu Eşek Sütü Eşek Sütü Şifa Oldu Eşek sütü şimdide turistlere şifa olduMuğlada Turistlere verilen eşek sütü şifa olduArtık şifa niyetine bahşedilen eşek sütü Muğla'da Meşhur olduYük taşıtılan eşekler şu anda değerli oldumugladaeseksututuristleresifakaynagioldu5c547e8cee804pngalt 1549041288 1549041288 mugladaeseksututuristleresifakaynagioldu5c547e8cf2d03mugladaeseksututuristleresifakaynagioldu5c547e8cf2d03 mugladaeseksututuristleresifakaynagioldu5c547e8cf2d03 Eşek Sütü Her Derde Derman Muğla'da tursitlere davet olsun diye getirilen eşeklerin sütü şifa kaynağı oldu Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir girişimci, eşeklerin sütünü sağarak hastalara şifa niyetine veriyor Yıllardır hor görülen ve önem hayvanı olarak kullanılan eşeklerin sütünün gerçekten binbir derde deva olduğu ortaya çıktı Bodrum'da eşek çiftliği kuran Musa Karaçam, eşek sütünün astım, bronşit, siroz, kemik erimesi, sedef hastalarına şifa olduğunu söyledi Çiftliğe gelen ve günde bir bardak eşek sütü içen çok sayıda vatandaşın sağlığına kavuştuğu belirtildi Eşek sütünün bilhassa çocuk hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor Sütün özelliğinin sağıldıktan hemencecik daha sonra çiğ olarak içilmesi olduğu belirtildi İçerisindeki yüksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum kalbi birçok hastalıktan koruyor Eşek sütü, tıpta anne sütüne en yakın süt olarak biliniyor Oğlunun astım hastası olduğunu açıklayan Hatice Güler, eşek sütü sayesinde bu hastalıktan kurtulduğunu söyledi Güler, oğlunun sorunlarının en ince ayrıntısına kadar bittiğini belirterek şöyle konuştu: oğlunun astım alerjisi var bronşiti var 9 Eylül üniversitesine götürdük ve orada eşek sütünün yararlı olduğunu öğrendik Bizim şu an son iki aydır hastanede olmamız lazım lakin hiçbir şekilde rahatsızlığı yok şu an en minik bir rüzgarda öksürmeye başlıyordu fakat şu lahza hastalıktan eser değil Nefes alış verişi düzeldi, uykuları düzene girdi ve olağanüstü enerji doymuş bir çocuk oldu Anne sütüne en yakın süt olarak gösteriliyor eşek sütü zaten Bebek mamalarında da kulanılıyorEşeklerin bakımını yapan Şükran Karaçam ise şunları söyledi: Geçen sene turistlere maskot olsun diye sıpa ürettik Eşek sütü fazla faydalı dediler astıma, boğmacaya, karaciğer hastalıklarına ve kemoterapi görebilen hastalara şifa veriyor dediler Bizde bu sütü değerlendirelim dedik Kendimde içiyorum faydalarını görüyorum Eşime çok faydası var Doktorun tavsiyesi üstüne bizde eşek sütünü değerlendirdikçiftçi Ozan Karaçam ise sözlerini şöyle sürdürdü: Gelen hastalara sütü günlük sağıp sabahları içilmesini sağlıyoruz Şu an 10 eşek var Yarısını sağıyoruz Gelen hastaların çeşidine tarafından süt veriyoruz Ilk Olarak astım ve bronşit için çok yardımsever Derde deva diyebiliriz Kansere karşı tedavide kullanılabilir Sütun kanseriyle mücadelede hasta uzun yıllar yaşayabiliyor Sedef ve siroza karşısında korumalıdır Anne sütüne benzer değer olduğu için kalsiyum açısından varlıklı İçerisindeki yüksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum ile kemik erimesi ile kalbe sağlıklıdır Zehirlenmelere karşısında kullanılabilir Başlıca çocukları hasta olanlar geliyor Sağıldıktan anında daha sonra sütün içilmesi gerekir