iltasyazilim
FD Üye
Muğla’nın Meşhur Keşkeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy tavuk
*3 su bardağı aşurelik buğday
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 litre su
*Tuz
Muğla’nın Meşhur Keşkeği Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayımızı yarım saat ılık suda bekletiyoruz ardından iyice yıkayıp kenara alıyoruz Tavuğumuzun kanat ve bacaklarını çıkarıp sadece gövdesini derisiyle beraber keşkeğimizi yapacağımız düdüklü tencerede tereyağımızla beraber önünü arkasını mühürlüyoruz Bu işlemden sonra buğdayımızı tuzla beraber tenceremize alıp 1 5 litre suyu da ekleyip yaklaşık 1, 5 saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Dibi tutmaması için ara ara tencereyi çalkalıyoruz 1, 5 saatin sonunda tencereyi ocaktan alıyoruz İçinden tavuğu çıkarıp kemiklerini ve derisini ayıklayıp tekrar tavuk etlerini tencereye alıyoruz Blendır yardımıyla istediğiniz kıvama gelinceye kadar çekiyoruz Ben buğdayın biraz dişe gelmesini tercih ediyorum siz nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz Ayrıca keşkeğiniz katıysa suyla açabilirsiniz Keşkeğin olmazsa olmazı pilavla beraber üzerine tereyağ ve karabiber ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz
*1 orta boy tavuk
*3 su bardağı aşurelik buğday
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 litre su
*Tuz
Muğla’nın Meşhur Keşkeği Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayımızı yarım saat ılık suda bekletiyoruz ardından iyice yıkayıp kenara alıyoruz Tavuğumuzun kanat ve bacaklarını çıkarıp sadece gövdesini derisiyle beraber keşkeğimizi yapacağımız düdüklü tencerede tereyağımızla beraber önünü arkasını mühürlüyoruz Bu işlemden sonra buğdayımızı tuzla beraber tenceremize alıp 1 5 litre suyu da ekleyip yaklaşık 1, 5 saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Dibi tutmaması için ara ara tencereyi çalkalıyoruz 1, 5 saatin sonunda tencereyi ocaktan alıyoruz İçinden tavuğu çıkarıp kemiklerini ve derisini ayıklayıp tekrar tavuk etlerini tencereye alıyoruz Blendır yardımıyla istediğiniz kıvama gelinceye kadar çekiyoruz Ben buğdayın biraz dişe gelmesini tercih ediyorum siz nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz Ayrıca keşkeğiniz katıysa suyla açabilirsiniz Keşkeğin olmazsa olmazı pilavla beraber üzerine tereyağ ve karabiber ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz