iltasyazilim
FD Üye
Muhacir Böreği (Soğan Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*4 su bardağı un
*1 tutam tuz
İç harcı için;
*5 adet kuru soğan
*3 adet sivri biber
*3 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Arası için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Muhacir Böreği (Soğan Pidesi) Tarifi Yapılışı Kuru mayayı ,tuz ve su ile eritelim unu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım İç harcını hazırlayana kadar mayalı hamuru bir kenarda dinlenmeye alalım
Soğanları küp küp doğradıktan sonra sıvı yağ ile pembeleşinceye kavuralım daha sonra biberleri de ince şekilde doğradıktan sonra ekleyip kavurmaya devam edelim Domatesleri de küp küp doğrayıp ekleyip pişirmeye devam edelim, en sonda baharat ve tuzu da ekleyip kavurmayı bitirip soğumaya bırakalım
Tavada margarini eritelim ve sıvı yağ ile karıştırıp arasına süreceğimiz karışımı hazırlayalım
Bir kenarda bekleyen hamurumuzu fazla mayalanmasını beklemeden avuç büyüklüğünde 5 beze altına 5 beze üstüne olacak şekilde 10 beze alalım Küçük küçük açıp aralarına yağ karışımından 1 yemek kaşığı sürüp, 5 bezeyi üst üste koyalım ve tepsi büyüklüğünde oklava ile açalım Arasına hazırlamış olduğumuz karışımı koyalım Aynı işlemi üst kat içinde yapıp üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyalım Sıcak olarak servis edelim
Afiyet olsun
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*4 su bardağı un
*1 tutam tuz
İç harcı için;
*5 adet kuru soğan
*3 adet sivri biber
*3 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Arası için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Muhacir Böreği (Soğan Pidesi) Tarifi Yapılışı Kuru mayayı ,tuz ve su ile eritelim unu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım İç harcını hazırlayana kadar mayalı hamuru bir kenarda dinlenmeye alalım
Soğanları küp küp doğradıktan sonra sıvı yağ ile pembeleşinceye kavuralım daha sonra biberleri de ince şekilde doğradıktan sonra ekleyip kavurmaya devam edelim Domatesleri de küp küp doğrayıp ekleyip pişirmeye devam edelim, en sonda baharat ve tuzu da ekleyip kavurmayı bitirip soğumaya bırakalım
Tavada margarini eritelim ve sıvı yağ ile karıştırıp arasına süreceğimiz karışımı hazırlayalım
Bir kenarda bekleyen hamurumuzu fazla mayalanmasını beklemeden avuç büyüklüğünde 5 beze altına 5 beze üstüne olacak şekilde 10 beze alalım Küçük küçük açıp aralarına yağ karışımından 1 yemek kaşığı sürüp, 5 bezeyi üst üste koyalım ve tepsi büyüklüğünde oklava ile açalım Arasına hazırlamış olduğumuz karışımı koyalım Aynı işlemi üst kat içinde yapıp üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyalım Sıcak olarak servis edelim
Afiyet olsun