iltasyazilim
FD Üye
Muhallebi Dolgulu Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 gr tereyağı (oda ısısında) 125 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik) 340 gr un (3 su bardağı) 2 adet yumurta (oda ısısında) 1 paket vanilya 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (şart değil) Muhallebisi için;
250 ml süt 30 gr şeker (14 su bardağı yarım su bardağının yarısı) 1 yumurta sarısı 20 gr mısır nişastası (14 su bardağı yarım su bardağının yarısı) 1 yumurta akı (çırpılıp kar haline getirilmiş) 56 adet yeşil elma (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış) Üzerinin kırıntısı için;
200 gr un (2 su bardağından az fazla) 100 gr şeker (yarım su bardağından yarım parmak fazla) 1 vanilya 125 gr tereyağı (oda ısısında) Kullandığım bardak 200 ml Kullandığım kalıp 28 cm Muhallebi Dolgulu Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
Hamur malzemelerinin hepsi kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur Altına fırın kağıdı sıkıştırılmış kelepçeli kalıba yayılır Hamurun kenarları bir parmak uzunluğunda yükseltilir Tabana bir kaç yerinden çatal yardımıyla delikler açılır
Muhallebisi için küçük bir tencereye süt, yumurta sarısı, nişasta ve şeker alınır Göz göz olup sertleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir Ocaktan alınır ve hafif soğuduğunda(ılıkken) içerisine önceden kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve yavaşça karıştırılır (Yumurtanın akı söndürülmeden) Muhallebi kalıba yayılan hamurun üzerine boşaltılır ve üzeri düzeltilir Muhallebinin üzerine de her yeri kaplayacak şekilde doğranmış elmalar serpiştirilir
Üzerinin kırıntısı için bir kaba; yumuşak tereyağı, şeker, vanilya ve un hepsi birden alınır Parmak uçlarıyla birlikte beyaz bir toprak görüntüsü alıncaya kadar karıştırılır Karışım da elmaların üzerine yayılır ve önceden ısıtılmış 165 derece (altüst) fırında yaklaşık 1 saat pişirilir
Süre sonunda turta fırından alınır ve oda ısısına geldiğinde servis edilmeye hazırdır İstenirse buzdolabında da saklanabilir
Çok hafif, gösterişli ve çok lezzetli bir pasta Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun
Hamuru için;
125 gr tereyağı (oda ısısında) 125 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik) 340 gr un (3 su bardağı) 2 adet yumurta (oda ısısında) 1 paket vanilya 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (şart değil) Muhallebisi için;
250 ml süt 30 gr şeker (14 su bardağı yarım su bardağının yarısı) 1 yumurta sarısı 20 gr mısır nişastası (14 su bardağı yarım su bardağının yarısı) 1 yumurta akı (çırpılıp kar haline getirilmiş) 56 adet yeşil elma (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış) Üzerinin kırıntısı için;
200 gr un (2 su bardağından az fazla) 100 gr şeker (yarım su bardağından yarım parmak fazla) 1 vanilya 125 gr tereyağı (oda ısısında) Kullandığım bardak 200 ml Kullandığım kalıp 28 cm Muhallebi Dolgulu Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
Hamur malzemelerinin hepsi kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur Altına fırın kağıdı sıkıştırılmış kelepçeli kalıba yayılır Hamurun kenarları bir parmak uzunluğunda yükseltilir Tabana bir kaç yerinden çatal yardımıyla delikler açılır
Muhallebisi için küçük bir tencereye süt, yumurta sarısı, nişasta ve şeker alınır Göz göz olup sertleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir Ocaktan alınır ve hafif soğuduğunda(ılıkken) içerisine önceden kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve yavaşça karıştırılır (Yumurtanın akı söndürülmeden) Muhallebi kalıba yayılan hamurun üzerine boşaltılır ve üzeri düzeltilir Muhallebinin üzerine de her yeri kaplayacak şekilde doğranmış elmalar serpiştirilir
Üzerinin kırıntısı için bir kaba; yumuşak tereyağı, şeker, vanilya ve un hepsi birden alınır Parmak uçlarıyla birlikte beyaz bir toprak görüntüsü alıncaya kadar karıştırılır Karışım da elmaların üzerine yayılır ve önceden ısıtılmış 165 derece (altüst) fırında yaklaşık 1 saat pişirilir
Süre sonunda turta fırından alınır ve oda ısısına geldiğinde servis edilmeye hazırdır İstenirse buzdolabında da saklanabilir
Çok hafif, gösterişli ve çok lezzetli bir pasta Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun