Çocukluk günlerinin vazgeçilmez tanımlarından biri olan muhallebi hem tatlı bunalımlarını bastırıyor hem de akşamları aniden gelen misafirlere süsleyerek ikram edebileceğiniz süper bir lezzet. Siz de bu akşam evlatlarınıza geçmiş yıllardan gelen nefes bir tatlıyı tanıtmak istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız tarife göz atmalısınız.
Sütlü tatlıların arasında en temel ve en kolay olan muhallebi, mahsusen tek başına tüketildiğinde mükemmel oluyor. Geçmiş yılların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan muhallebi birçok tatlı ve pastaların da içerisine ekleniyor. Bilhassa pasta kremasından evvel kullanılan muhallebiyi isteğe nazaran farklı aromalarda da yapabilirsiniz.Koyu krema pişirilmiş bir süt yahut krema ve yumurta sarısı karışımıyla elde edilen muhallebiyi kısa müddette pişirebilirsiniz.Hafif ve pratik tatlı arayanların 10 dakika içerisinde hazırlayabileceği muhallebinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
TAM KIVAMINDA MUHALLEBİ TANIMI:
GEREÇLER
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Servis için;
Muz
Toz antep fıstığı
YAPILIŞI
Soğuk sütü tencerenin içerisine alın.
Daha sonra unu içerisine ek edin.
Şıkça karıştırdıktan sonra buğday nişastası ve toz şekeri ekleyerek kıvam meydana kadar karıştırın.
Daha sonra ocağın altını kapatın ve tereyağıyla vanilyayı ekleyin.
Şıkça karıştırdık sonra kaselere dökün soğuduktan sonra muz ve antep fıstığını üzerine koyduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...