iltasyazilim
FD Üye
Muhallebi Speculoslu Ve Çilekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için :
*2 paket speculos bisküvi ( 200 gr )
*100 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
Muhallebisi için :
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı şeker
*1 vanilya özütü yada 1 paket vanilya şekeri
*1 paket krem şanti (kaymak tadında tavsiyem)
Çilekli sos için :
*200 gr çilek
*30 gr şeker
*1 yemek kaşığı mısır unu
*Yarim yeşil limon suyu
*2 gr agaragar ( doğal jelleşme )
Muhallebi Speculoslu Ve Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Tabanın yapılışı :
Speculosları robota un haline getirdikten sonra küp küp kesilmiş tereyağımızla iyice yoğuruyoryuz
Yuvarlak pasta kalıbımıza döküyoruz ve homojen bir şekilde eziyoruz
Muhallebinin yapılışı :
Krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz
Unu azar azar ekliyoruz
Topaklanma olursa mikserle düzeltebilirsiniz
Krema ılıdıktan sonra şantiyi ekleyip soğutmaya bırakıyoruz
Çilek sos un yapılışı :
Doğal jelatini bir kaç çay kaşığı soğuk suya koyup eritilir
Çiçekleri blenderden geçirip ocağa diğer malzemeleri ekleyip 2 dakika kaynatıyoruz
Kalıbımıza döküyoruz ve en az bir geçe buz dolabında bekletiyoruz
Afiyet olsun
*2 paket speculos bisküvi ( 200 gr )
*100 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
Muhallebisi için :
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı şeker
*1 vanilya özütü yada 1 paket vanilya şekeri
*1 paket krem şanti (kaymak tadında tavsiyem)
Çilekli sos için :
*200 gr çilek
*30 gr şeker
*1 yemek kaşığı mısır unu
*Yarim yeşil limon suyu
*2 gr agaragar ( doğal jelleşme )
Muhallebi Speculoslu Ve Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Tabanın yapılışı :
Speculosları robota un haline getirdikten sonra küp küp kesilmiş tereyağımızla iyice yoğuruyoryuz
Yuvarlak pasta kalıbımıza döküyoruz ve homojen bir şekilde eziyoruz
Muhallebinin yapılışı :
Krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz
Unu azar azar ekliyoruz
Topaklanma olursa mikserle düzeltebilirsiniz
Krema ılıdıktan sonra şantiyi ekleyip soğutmaya bırakıyoruz
Çilek sos un yapılışı :
Doğal jelatini bir kaç çay kaşığı soğuk suya koyup eritilir
Çiçekleri blenderden geçirip ocağa diğer malzemeleri ekleyip 2 dakika kaynatıyoruz
Kalıbımıza döküyoruz ve en az bir geçe buz dolabında bekletiyoruz
Afiyet olsun