iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Muhallebi Tarifi
MALZEMELER
1kg süt
2,5bardak şeker
2bardak un
100gr margarin
4adet yumurta
2paket bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, içine unu katıp kavurun 4 bardak soğuk sütü katarak kıvamı gelene dek pişirin Ocaktan indirip ½ saat mixerde çırpın Geniş bir kap içine alarak dolapta dinlendirin Kalan sütle çikolatayı benmari usulü eritin içine çırpılmış yumurtaları ve şekeri katıp boza kıvamına getirin Bu karışımı dolapta soğuttuğunuz muhallebinin üstüne yedirin
Su Muhallebisi
Malzemeler
4 çay bardağı süt
8 nehir bardağı ılık su
1,5 su bardağı şeker
2 dere bardağı nişasta
1 paket vanilya
Muhallebi Tarifi
Soğuk süt ile su orta zirve bir tencereye koyun Üstüne nişasta koyun ve ayrıntılarıyla karıştırın daha sonra ocağa koyun Kıvama gelince şeker ve vanilya koyun Elde edilen karışımı hafifçe ıslattığınız bir borcama koyun Dolapta bir gece baştan başa dinlendirin Sonraki gün muhallebiyi kare kare keserek dilerseniz üzerine pudra şekeri de dökerek servis yapınız
Tel Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler
250 gr kadayıf
5 yemek yemek kaşığı toz şeker
4 yemek yemek kaşığı tereyağ
15 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şant
Hazırlanışı
Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun Topaklanmaması için arada karıştırın Birazcık uzun sürebilir İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın
Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar en ince ayrıntısına kadar karışana değin mikserle çırpın Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün Üstüne tüm muhallebiyi dökün Muhallebinin üstüne kadayıfın kalan yarısını da dökün Buzdolabında dinlendirdikten sonradan, ikram edebilirsiniz *
MALZEMELER
1kg süt
2,5bardak şeker
2bardak un
100gr margarin
4adet yumurta
2paket bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, içine unu katıp kavurun 4 bardak soğuk sütü katarak kıvamı gelene dek pişirin Ocaktan indirip ½ saat mixerde çırpın Geniş bir kap içine alarak dolapta dinlendirin Kalan sütle çikolatayı benmari usulü eritin içine çırpılmış yumurtaları ve şekeri katıp boza kıvamına getirin Bu karışımı dolapta soğuttuğunuz muhallebinin üstüne yedirin
Su Muhallebisi
Malzemeler
4 çay bardağı süt
8 nehir bardağı ılık su
1,5 su bardağı şeker
2 dere bardağı nişasta
1 paket vanilya
Muhallebi Tarifi
Soğuk süt ile su orta zirve bir tencereye koyun Üstüne nişasta koyun ve ayrıntılarıyla karıştırın daha sonra ocağa koyun Kıvama gelince şeker ve vanilya koyun Elde edilen karışımı hafifçe ıslattığınız bir borcama koyun Dolapta bir gece baştan başa dinlendirin Sonraki gün muhallebiyi kare kare keserek dilerseniz üzerine pudra şekeri de dökerek servis yapınız
Tel Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler
250 gr kadayıf
5 yemek yemek kaşığı toz şeker
4 yemek yemek kaşığı tereyağ
15 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şant
Hazırlanışı
Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun Topaklanmaması için arada karıştırın Birazcık uzun sürebilir İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın
Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar en ince ayrıntısına kadar karışana değin mikserle çırpın Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün Üstüne tüm muhallebiyi dökün Muhallebinin üstüne kadayıfın kalan yarısını da dökün Buzdolabında dinlendirdikten sonradan, ikram edebilirsiniz *