iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 dilim bal kabağı
*Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi için;
*5 bardak süt
*1 su bardağı un
*1 bardak toz şeker
*2 kaşık nişasta
*1 kaşık tereyağ
*2 paket vanilin
Alt taban için;
*2 paket Burçak bisküvi
*1 kaşık tereyağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı ceviz
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Çok güzel ve hafif bir tatlı favorim oldu gelelim tarifimize önce kabakları doğrayıp yıkıyoruz, üzerine toz şekeri koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz, ardından muhallebimizi vanilin ve tereyağı katmadan diğer malzemeleri pişirelim ocaktan alırken diğer malzemeleri katılım ve pürüzsüz olması için mikserle çırpalım pastamızın tabanı için bisküvilerimizi elimizle ufalıyoruz ,cevizler iri olmasını istiyorsanız elinizle ezin ben öyle yaptım, süt ve yağı ısıtıyoruz ve bisküvilerin üzerine döküyoruz ve yoğuruyoruz kalıbımızın altına bastırarak düzeltiyoruz ılınan muhallebiyi üzerine döküyoruz ve dolaba kaldırıyoruz biraz beklemesi yeterli olacak muhallebi kıvamlı olduğu için hemen yüzü donuyor zaten ve kabakları Blendirdan geçiriyoruz soğuduktan sonra üzerine yayıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz afiyetler olsunnnnnn
*2 dilim bal kabağı
*Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi için;
*5 bardak süt
*1 su bardağı un
*1 bardak toz şeker
*2 kaşık nişasta
*1 kaşık tereyağ
*2 paket vanilin
Alt taban için;
*2 paket Burçak bisküvi
*1 kaşık tereyağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı ceviz
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Çok güzel ve hafif bir tatlı favorim oldu gelelim tarifimize önce kabakları doğrayıp yıkıyoruz, üzerine toz şekeri koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz, ardından muhallebimizi vanilin ve tereyağı katmadan diğer malzemeleri pişirelim ocaktan alırken diğer malzemeleri katılım ve pürüzsüz olması için mikserle çırpalım pastamızın tabanı için bisküvilerimizi elimizle ufalıyoruz ,cevizler iri olmasını istiyorsanız elinizle ezin ben öyle yaptım, süt ve yağı ısıtıyoruz ve bisküvilerin üzerine döküyoruz ve yoğuruyoruz kalıbımızın altına bastırarak düzeltiyoruz ılınan muhallebiyi üzerine döküyoruz ve dolaba kaldırıyoruz biraz beklemesi yeterli olacak muhallebi kıvamlı olduğu için hemen yüzü donuyor zaten ve kabakları Blendirdan geçiriyoruz soğuduktan sonra üzerine yayıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz afiyetler olsunnnnnn