Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Çıtır Kadayıf

Muhallebili Çıtır Kadayıf

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket muhallebili kadayıf yada yarım kg taze kadayıf
*100 gram margarin
*6 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için

*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*3 dolu yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
*1 paket vanilya üzeri için fındık

Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Tatlı mı tatlı çıtır mı çıtır lezzetli mi lezzetli bi tarifle yine karşınızdayım ?
*Bu defa kadayıfı hazır kızarmış aldım çok kolay ve pratik oldu bim de var hemde çok ucuz bi paraya arkadaşlar yooook ben kendim kavuracam dersenizde yarım kg taze kadayıfa 100 gram tereyağı yada margarin
*6 yemek kaşığı şekerle kızarana kadar kavurun ama ben kavrulmuş kadayıf kullandığım için üzerinde tarifi yazıyor ama ben yinede yazayım margarinimizi tavaya alalım
*Eriyince kadayıfı koyup beş dakika karıştırarak kıtırlaşana kadar kavuralım
*Üzerine şekerini döküp bir iki dakika daha karıştırıp soğumaya bırakalım
*Gelelim muhallebili kısmına hazır muhallebi de kullanabilirsiniz ama benim verdiğim tarifte bayağı bi lezzetli oluyor sütümüze unumuzu nişastayı katıp pişirelim kaynayıp katılaşınca ocağı kapatıp margarin ve şekeri katıp çırpıcıyla iyice çırpalım
*Muhallebimizde soğumaya bırakalım iki side soğuyunca ister tepsi yada borcama ister benim gibi bardaklara yada kup lara yapabilirsiniz
*Muhallebi kadayıf tekrar muhallebi kadayıf en üstüne de dövülmüş fındık ???hımmmm nefis tarifimiz bu kadar ???

858,496Konular
982,218Mesajlar
30,133Kullanıcılar
babapro356Son üye
Üst Alt