iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*14 adet etimek
Şerbeti için:
*1 5 su bardağı şeker
**2 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1 litre süt(5 su bardağı)
*6 yemek kaşığı şeker
*6 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastasıda olabilir )
*1 yemek kaşığı tereyağı(margarinde olabilir)
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı 1 Şerbet malzemelerini bir tencereye alarak kaynatıyoruz
2 Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıp 10 dk bekletiyoruz
3 Etimekleri büyük borcama yerleştiriyoruz
4 Hazır olan şerbetimizi kepçe yardımı ile etimeklerin her yerine gelecek şekilde döküyoruz
5 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayoruz
6 Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip 12 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz
7 Muhallebiyi 5 dk dinlendirip etimeklerin üzerine döküyoruz
8 Muhallebi tamamen soğuduktan sonra hazırladığınız krem şantiyi üzerine döküp yüzeyini düzeltiyoruz
9 Buzdolabında 56 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır
Afiyet olsun
Not:Muhallebinin soğumasını beklemeden krem şantiyi dökerseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturacaktır Bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin
*14 adet etimek
Şerbeti için:
*1 5 su bardağı şeker
**2 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1 litre süt(5 su bardağı)
*6 yemek kaşığı şeker
*6 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastasıda olabilir )
*1 yemek kaşığı tereyağı(margarinde olabilir)
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı 1 Şerbet malzemelerini bir tencereye alarak kaynatıyoruz
2 Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıp 10 dk bekletiyoruz
3 Etimekleri büyük borcama yerleştiriyoruz
4 Hazır olan şerbetimizi kepçe yardımı ile etimeklerin her yerine gelecek şekilde döküyoruz
5 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayoruz
6 Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip 12 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz
7 Muhallebiyi 5 dk dinlendirip etimeklerin üzerine döküyoruz
8 Muhallebi tamamen soğuduktan sonra hazırladığınız krem şantiyi üzerine döküp yüzeyini düzeltiyoruz
9 Buzdolabında 56 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır
Afiyet olsun
Not:Muhallebinin soğumasını beklemeden krem şantiyi dökerseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturacaktır Bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin