Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhallebili Güllaç Tarifi

Muhallebili Güllaç Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Muhallebili Güllaç Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için:


*3 su bardağı süt
*1,5 su bardağı*şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya

Güllacı için;


*89 adet güllaç yufkası
*6 su bardağı süt
*1 su bardağından iki parmak eksik şeker
*1 yemek kaşığı gül suyu yada vanilya(ben gül suyu kullanıyorum)

Arasına;


*Ceviz

*
Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı Önce muhallebi hazırlanır Un, nişasta, şeker, hindistan cevizi ve süt koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırılır Tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır Ocaktan alınır*6 su bardağı süt, şeker bir tencerede biraz ısıtılır Şekerin erimesi sağlanır Gül suyu eklenir Genişçe bir tepsiye dökülür Güllaç yufkaları ıslatılarak bohça gibi katlanır ve her sıraya iki adet yufka gelecek şekilde yerleştirilir Muhallebi gezdirilir Bu şekilde yufkalar bitinceye kadar devam edilir En son tepsiye kalan sütün hepsi dökülür Biraz sulu görünecektir Yufkalar tüm sütü çekecek daha sonra 56 saat dolapta bekletilir Dilimleyerek servis edilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt