iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Güllaç Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için:
*3 su bardağı süt
*1,5 su bardağı*şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
Güllacı için;
*89 adet güllaç yufkası
*6 su bardağı süt
*1 su bardağından iki parmak eksik şeker
*1 yemek kaşığı gül suyu yada vanilya(ben gül suyu kullanıyorum)
Arasına;
*Ceviz
*
Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı Önce muhallebi hazırlanır Un, nişasta, şeker, hindistan cevizi ve süt koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırılır Tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır Ocaktan alınır*6 su bardağı süt, şeker bir tencerede biraz ısıtılır Şekerin erimesi sağlanır Gül suyu eklenir Genişçe bir tepsiye dökülür Güllaç yufkaları ıslatılarak bohça gibi katlanır ve her sıraya iki adet yufka gelecek şekilde yerleştirilir Muhallebi gezdirilir Bu şekilde yufkalar bitinceye kadar devam edilir En son tepsiye kalan sütün hepsi dökülür Biraz sulu görünecektir Yufkalar tüm sütü çekecek daha sonra 56 saat dolapta bekletilir Dilimleyerek servis edilir Afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*1,5 su bardağı*şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
Güllacı için;
*89 adet güllaç yufkası
*6 su bardağı süt
*1 su bardağından iki parmak eksik şeker
*1 yemek kaşığı gül suyu yada vanilya(ben gül suyu kullanıyorum)
Arasına;
*Ceviz
*
Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı Önce muhallebi hazırlanır Un, nişasta, şeker, hindistan cevizi ve süt koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırılır Tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır Ocaktan alınır*6 su bardağı süt, şeker bir tencerede biraz ısıtılır Şekerin erimesi sağlanır Gül suyu eklenir Genişçe bir tepsiye dökülür Güllaç yufkaları ıslatılarak bohça gibi katlanır ve her sıraya iki adet yufka gelecek şekilde yerleştirilir Muhallebi gezdirilir Bu şekilde yufkalar bitinceye kadar devam edilir En son tepsiye kalan sütün hepsi dökülür Biraz sulu görünecektir Yufkalar tüm sütü çekecek daha sonra 56 saat dolapta bekletilir Dilimleyerek servis edilir Afiyet olsun