iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
İncirlerin alt kısmından bıçakla çentik atıyoruz, cevizleri içine batırıyoruz Fırın kabına incirleri diziyoruz Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerlerine serpiyoruz Üzerine toz şekeri serperek döküyoruz
Yağlı kağıdı ıslatıyoruz ve sıkıyoruz, tekrardan düzelterek incirlerin üzerini kapatıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz Son 10 dakika yağlı kağıdını açıyoruz ki üzeri kızarsın Muhallebisini hazırlamak için, sütü rencereye döküyoruz Toz şekeri, mısır nişastasını, pirinç ununu ilave ediyoruz
Damla sakızını 12 kaşık şekerle beraber havanda dövüyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz Cam kaselerin zeminine 1 kepçe kadar muhallebi koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebiler kabuk bağlayınca üzerlerine birer tane incir koyuyoruz Fırın kabındaki incir sosunu da üzerlerine döküyoruz İsteğe göre soğuyunca dondurma koyarak da servis edilebilir
12 incir
1 kase ceviz
1 kabuk tarçın
1 su b toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 çorba k un
1 çorba k mısır nişastası
2 çorba k pirinç unu
1 pk damla sakızı
SÜSLEMEK İÇİN:
nar taneleri
Kaynak : Oktay Usta
İncirlerin alt kısmından bıçakla çentik atıyoruz, cevizleri içine batırıyoruz Fırın kabına incirleri diziyoruz Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerlerine serpiyoruz Üzerine toz şekeri serperek döküyoruz
Yağlı kağıdı ıslatıyoruz ve sıkıyoruz, tekrardan düzelterek incirlerin üzerini kapatıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz Son 10 dakika yağlı kağıdını açıyoruz ki üzeri kızarsın Muhallebisini hazırlamak için, sütü rencereye döküyoruz Toz şekeri, mısır nişastasını, pirinç ununu ilave ediyoruz
Damla sakızını 12 kaşık şekerle beraber havanda dövüyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz Cam kaselerin zeminine 1 kepçe kadar muhallebi koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebiler kabuk bağlayınca üzerlerine birer tane incir koyuyoruz Fırın kabındaki incir sosunu da üzerlerine döküyoruz İsteğe göre soğuyunca dondurma koyarak da servis edilebilir
12 incir
1 kase ceviz
1 kabuk tarçın
1 su b toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 çorba k un
1 çorba k mısır nişastası
2 çorba k pirinç unu
1 pk damla sakızı
SÜSLEMEK İÇİN:
nar taneleri
Kaynak : Oktay Usta