iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*
*89 adet kuru incir
*15 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı ceviz
*1 çay bardağı süt
*3 yumurta
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Muhallebi için:
*45 su bardağı süt
*15çorba kaşığı nişasta
*3 çorba kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 paket krem şanti
Islatmak için:
*15 su bardağı ılık su(kalan yarım bardak sütü suya ekleyebilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı kahve
*1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle incirleri suda bekletin 1015 dk kadarsonra şekeri ve yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri sırayla ekleyinson olarak incirleri minik doğrayın, cevizleri dişe gelecek biçimde ufaltıp ekleyin yağladığınız dikdörtgen borcamda 170 derece pişirin O sırada muhallebiyi hazırlayın tereyeğı ve şanti hariç tüm malzemeleri koyup karıştırarak pişirin Kıvam alınca tereyağını ekleyin eridikten sonra ocaktan alın ve son olarak krem şanti ekleyip mikserle çırpın Keki 5 dk beklettikten sonra ıslatmak için malzemeleri karıştırın ve keki 15 su bardağı karışımla ıslatın buzdolabında dinlendirin 1 gece dinlendirirseniz çok iyi olur Üzerini tarçın, Hindistan cevizi, kakaoyu karıştırıp üzerine serpebilirsiniz İsteğe bağlı olarak ben antep fıstıda ekledim görünüm açısından Günler için harika ve hafif bir tatlı Afiyet olsun
*
*89 adet kuru incir
*15 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı ceviz
*1 çay bardağı süt
*3 yumurta
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Muhallebi için:
*45 su bardağı süt
*15çorba kaşığı nişasta
*3 çorba kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 paket krem şanti
Islatmak için:
*15 su bardağı ılık su(kalan yarım bardak sütü suya ekleyebilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı kahve
*1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle incirleri suda bekletin 1015 dk kadarsonra şekeri ve yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri sırayla ekleyinson olarak incirleri minik doğrayın, cevizleri dişe gelecek biçimde ufaltıp ekleyin yağladığınız dikdörtgen borcamda 170 derece pişirin O sırada muhallebiyi hazırlayın tereyeğı ve şanti hariç tüm malzemeleri koyup karıştırarak pişirin Kıvam alınca tereyağını ekleyin eridikten sonra ocaktan alın ve son olarak krem şanti ekleyip mikserle çırpın Keki 5 dk beklettikten sonra ıslatmak için malzemeleri karıştırın ve keki 15 su bardağı karışımla ıslatın buzdolabında dinlendirin 1 gece dinlendirirseniz çok iyi olur Üzerini tarçın, Hindistan cevizi, kakaoyu karıştırıp üzerine serpebilirsiniz İsteğe bağlı olarak ben antep fıstıda ekledim görünüm açısından Günler için harika ve hafif bir tatlı Afiyet olsun