iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için:
*6 adet kuru incir
*1 yemek kaşığı un (incirleri bulamak için)
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım su bardağı kırılmış fındık
*3 yumurta
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*1 paket nescafe 3’ü 1 arada
*1 5 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta (buğday ve mısır nişastası karışık kullandım)
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket krem şanti
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı Kuru incirleri suya koyup 10 dakika bekletin Bu sırada keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin Unu da ilave edip iyice çırptıktan sonra tarçın, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin Güzelce karıştırın Islanmış olan incirleri süzüp küçük küçük doğrayın 1 yemek kaşığı una iyice bulayın ki kekin dibine çökmesinler İncirleri kek karışımına ekleyip karıştırın Yağlanmış borcama karışımı dökün 180 derece fırında pişirin Muhallebi için süt, nişasta ve şekeri bir tencereye dökün Kaynatıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırın Vanilya ve tereyağı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın ve ocaktan alın Üzeri kurumasın diye ara ara karıştırmaya devam edin Biraz soğuduktan sonra yavaş yavaş krem şantiyi ilave edip karıştırın ki topaklanmasın Şerbeti için şeker, nescafe ve suyu iyice karıştın Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti eşit şekilde dökün Kek biraz soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine yayın İster fındık ister hindistan cevizi serpin Soğuyunca buzdolabına koyun Birkaç saat sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*6 adet kuru incir
*1 yemek kaşığı un (incirleri bulamak için)
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım su bardağı kırılmış fındık
*3 yumurta
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*1 paket nescafe 3’ü 1 arada
*1 5 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta (buğday ve mısır nişastası karışık kullandım)
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket krem şanti
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı Kuru incirleri suya koyup 10 dakika bekletin Bu sırada keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin Unu da ilave edip iyice çırptıktan sonra tarçın, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin Güzelce karıştırın Islanmış olan incirleri süzüp küçük küçük doğrayın 1 yemek kaşığı una iyice bulayın ki kekin dibine çökmesinler İncirleri kek karışımına ekleyip karıştırın Yağlanmış borcama karışımı dökün 180 derece fırında pişirin Muhallebi için süt, nişasta ve şekeri bir tencereye dökün Kaynatıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırın Vanilya ve tereyağı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın ve ocaktan alın Üzeri kurumasın diye ara ara karıştırmaya devam edin Biraz soğuduktan sonra yavaş yavaş krem şantiyi ilave edip karıştırın ki topaklanmasın Şerbeti için şeker, nescafe ve suyu iyice karıştın Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti eşit şekilde dökün Kek biraz soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine yayın İster fındık ister hindistan cevizi serpin Soğuyunca buzdolabına koyun Birkaç saat sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun