Muhallebili Kadayıf Sakızlı muhallebi tarifi muhallebili kadayıf tatlısı sakızlı muhallebili kadayıf kıtır sakızlı tatlısı Muhallebili Kadayıf 1548693832 1548693832 muhallebilikadayifsakizlimuhallebitarifi5c4f314cd398fmuhallebilikadayifsakizlimuhallebitarifi5c4f314cd398f http:wwwportakalagacicomphotosuncategorized20080710muhallebilikadayiftatlisi Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun Dondurucudan alıp zahmetsizce kırarak tencereye koyun İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte kesintisiz karıştırarak kavurun Pembe hale gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun Muhallebi Malzemeleri: 1kg süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı darı nişastası 2 türk kahvesi fincanı toz şeker id 1 yumurta 1 paket vanilya 1 ufak paket (süt paketinde) krema Hazırlanması: Krema hariç bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan sonradan içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üzerine muhallebiyi yayınlama Kalan kadayıfı da serin