iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Hazır Kadayıftan) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr lık tel kadayıf
*3 yemek kaşığı taze yağ
*4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
*5 su bardağı süt (1 litre)
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*2 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım paket kremşanti
*
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Hazır Kadayıftan) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim ?
1
*Öncelikle muhallebisini hazırlayalım ,sütümüzü tencereye alalım ,altını açalım hızlı şekilde ununu, nişastasını katalım karıştıralım
*Topaklanmaması için sonra şekerini katalım karıştıralım, kıvam alana kadar kıvamına ulaşınca altını kapatalım vanilya ve kremşantisini katalım
*Hızlı şekilde karıştıralım ve bekletelim
*NOT; muhallebisini ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın
*Derin bir tava alalım ve taze yağımızı ilave ederim eritelim
*Sonra şekerini ekleyelim ve kavuralım
*Köpürene kadar karıştıralım ,sonra kadayıflarımızı* ekleyelim
*İçerisine ve yakmamaya dikkat ederek kavuralım
*Altını kapatalım ,bardaklarımızın içerisine 1 5 kaşık kadayıf altına ,üzerine muhallebi, sonra yine kadayıf ,olacak şekilde bitene kadar böyle devam ederim
*İşleme bittikten sonra dolabımıza alalım ve dinlendirelim sonra servis yapılabilir
**Şimdiden yapacaklara Afiyet olsun ? ? ?
*
*
*200 gr lık tel kadayıf
*3 yemek kaşığı taze yağ
*4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
*5 su bardağı süt (1 litre)
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*2 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım paket kremşanti
*
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Hazır Kadayıftan) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim ?
1
*Öncelikle muhallebisini hazırlayalım ,sütümüzü tencereye alalım ,altını açalım hızlı şekilde ununu, nişastasını katalım karıştıralım
*Topaklanmaması için sonra şekerini katalım karıştıralım, kıvam alana kadar kıvamına ulaşınca altını kapatalım vanilya ve kremşantisini katalım
*Hızlı şekilde karıştıralım ve bekletelim
*NOT; muhallebisini ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın
*Derin bir tava alalım ve taze yağımızı ilave ederim eritelim
*Sonra şekerini ekleyelim ve kavuralım
*Köpürene kadar karıştıralım ,sonra kadayıflarımızı* ekleyelim
*İçerisine ve yakmamaya dikkat ederek kavuralım
*Altını kapatalım ,bardaklarımızın içerisine 1 5 kaşık kadayıf altına ,üzerine muhallebi, sonra yine kadayıf ,olacak şekilde bitene kadar böyle devam ederim
*İşleme bittikten sonra dolabımıza alalım ve dinlendirelim sonra servis yapılabilir
**Şimdiden yapacaklara Afiyet olsun ? ? ?
*
*