Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

**500 gr kadar tel kadayıf
*75 gr yemek kaşığı tereyağ
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:


*1 lt süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 adet yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*1 paket sıvı krema (200ml) ( 2 çay bardağı)

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
**Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için en az 2 saat kadar derin dondurucuda bekletin)
*Geniş bir tencerede tereyağını eritin Karıştırırken rahat etmeniz ve kadayıflar etrafa dağılmasın diye ben özellikle büyük teflon tencere tercih ediyorum
*Daha sonra şekeri ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun
*Rengini hafif almaya başlayınca cevizi de ilave edip bir süre daha kavurun Rengi istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir bu yüzden ya bir kaba aktarın yada soğuyana kadar karıştırmaya devam edin)
*Aşama muhallebimiz, krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri teflon tencereye alarak karıştırarak pişirin
*Sürekli karıştırın çünkü un ve nişasta dibe çöküyor Muhallebi kaynadıktan (göz göz olduktan sonra) 35 kadar sonra ocaktan alarak 101 5dk soğumaya bırakın
*Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar çırpın
*Orta boy bir borcama kavrulmuş kadayıfın bir kısmını serpip elimizle düzlüyoruz Üzerine muhallebimizi döküyoruz Onu da iyice düzleyince kalan kadayıfı da üstüne serpiyoruz Ben renk versin diye böğürtlen koydum bir kaç tane Siz nar da koyabilirsiniz yada sade de gayet şık
*Son aşama olarak tatlımızı soğumaya bırakıyoruz Tatlı ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın Buzdolabından 34 saat kadar dinlendirin

Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz ?
Ben kupları da bu ölçü ile yaptım Kup ile servis hem daha şık oluyor hemde yemesi kaşıkla daha rahat oluyor Borcam ile servis yaparken kadayıflar kırık olduğu için dağılıyor biraz Gelen misafir kibarlık yapıp çatal kullanırsa sanırım o mükemmel lezzetin tadını alamaz ???*Ben iki türlü de memnunum Tercih sizin Tekrar afiyet olsun ??
 
858,496Konular
982,202Mesajlar
30,126Kullanıcılar
GangStarSon üye
Üst Alt