iltasyazilim
FD Üye
http:img507**************img507804913304365cu4
Malzemeler
Muhallebisi için:
1 yumurta
1 kaşık un
1 kaşık buğday nişastası
4 kaşık şeker
12 L süt
Şerbet için:
3,5 su bardağı şeker
3 bardak su
birkaç damla limon suyu
Kadayıf:
500 gr kadayıf
34 bardak erimiş tereyağı +zeytinyağı karışımı
Süslemek için:
hindistancevizi
ceviz veya antep fıstığı
Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi verilen malzemelerle pişin Soğumaya bırakın Şerbeti için ,su ve şekeri tencereye alıp kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyu ekleyip bir kenara koyun Kadayıfları elinizle parçalara bölün , yapışmış olanları açınGenişçe bir kabın içerisinde tüm kadayıfı yağala birlikte harmanlayın Yağlanmış kadayıfın yarısını tepsiye serinÜzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine kapatın 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirinFırından çıkınca şerbeti gezdirip üzerine tepsi kapatın(şerbeti çekmesi için)Dinlendikten sonra hindistan cevizi , dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile servis yapın Afiyet olsun
Malzemeler
Muhallebisi için:
1 yumurta
1 kaşık un
1 kaşık buğday nişastası
4 kaşık şeker
12 L süt
Şerbet için:
3,5 su bardağı şeker
3 bardak su
birkaç damla limon suyu
Kadayıf:
500 gr kadayıf
34 bardak erimiş tereyağı +zeytinyağı karışımı
Süslemek için:
hindistancevizi
ceviz veya antep fıstığı
Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi verilen malzemelerle pişin Soğumaya bırakın Şerbeti için ,su ve şekeri tencereye alıp kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyu ekleyip bir kenara koyun Kadayıfları elinizle parçalara bölün , yapışmış olanları açınGenişçe bir kabın içerisinde tüm kadayıfı yağala birlikte harmanlayın Yağlanmış kadayıfın yarısını tepsiye serinÜzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine kapatın 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirinFırından çıkınca şerbeti gezdirip üzerine tepsi kapatın(şerbeti çekmesi için)Dinlendikten sonra hindistan cevizi , dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile servis yapın Afiyet olsun