iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr tel kadayıf (kolay kırılması için 2 saat öncesinden buzluğa koyun)
*6 yemek kaşığı toz şeker(şeker yerine balda kullanabilirsiniz)
*5 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Muhallebi için:
*1 kilo süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 fincan toz şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket (200 ml) krema yada 1 paket kremşanti
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ?
Hafif ve çok lezzetli sütlü bir tatlıya kim hayır diyebilir ki?
1
*Muhallebi için, krema yada kremşanti hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın daha sonra ocağın altını açın, karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
*Daha sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın
*Soğuduktan sonra içine kremayı yada isteğe göre kremşantiyi ilave edip mikserle 23 dakika çırpın
*Diğer taraftan Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun, daha sonra dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun (ben aldığım kadayıfları hep derin dondurucuya koyarım, kullanacağım zaman direk çıkarıyorum)
*İçine tereyağı ve şekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun, pembeleşince cevizi ilave edip, soğutun
*Kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama koyun, üzerine muhallebiyi döküp güzelce düzeltin ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine dökün
Afiyet olsun ?
*300 gr tel kadayıf (kolay kırılması için 2 saat öncesinden buzluğa koyun)
*6 yemek kaşığı toz şeker(şeker yerine balda kullanabilirsiniz)
*5 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Muhallebi için:
*1 kilo süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 fincan toz şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket (200 ml) krema yada 1 paket kremşanti
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ?
Hafif ve çok lezzetli sütlü bir tatlıya kim hayır diyebilir ki?
1
*Muhallebi için, krema yada kremşanti hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın daha sonra ocağın altını açın, karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
*Daha sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın
*Soğuduktan sonra içine kremayı yada isteğe göre kremşantiyi ilave edip mikserle 23 dakika çırpın
*Diğer taraftan Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun, daha sonra dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun (ben aldığım kadayıfları hep derin dondurucuya koyarım, kullanacağım zaman direk çıkarıyorum)
*İçine tereyağı ve şekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun, pembeleşince cevizi ilave edip, soğutun
*Kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama koyun, üzerine muhallebiyi döküp güzelce düzeltin ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine dökün
Afiyet olsun ?