iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram kadayıf
*2 yemek kaşığı şeker isteğe göre ceviz yada tarçın
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ (Tereyağ iyi donması için)
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim, herkese merhaba güzel bir tarifle geldim kadayıf her zaman şerbetli olmaz diyenlerdenseniz tam yerindesiniz hemen tarife geçelim
1
*Öncelikle kadayıfları ufalayalım eğer zamanınız varsa bir yarım saat buzdolabında bekletin
*Sonra kolayca ufalanacaktır genişce bir tavaya tereyağ ve şekeri koyalım
*Sonra kadayıfları da üstüne koyup tavada kısık ateşte kavuralım
*Sürekli karıştırmanız lazım yoksa kadayıflar yanar
*Rengi hafif dönünce ocaktan alalım
*Üstüne ceviz içi yada tarçından koyabilirsiniz
*Muhallebi için süt ,un, şeker ve nişastayı ekleyelim ve ocağa alalım
*Karıştırarak kaynamasını sağlayın
*Kaynadıktan sonra ocaktan alalım
*Vanilya ve tereyağı koyup karıştıralım
*Soğuyan kadayıflarımızı yarısını borcama yada kare tepsinin altına yayalım
*Sonra muhallebiyi de üstüne koyalım
*Buzdolabında bekletelim
*Kalan kadayıfları da ister üstüne koyun ister de rulo şeklinde şekil verin tercih sizin Afiyet bal şeker olsun inşallah
*300 gram kadayıf
*2 yemek kaşığı şeker isteğe göre ceviz yada tarçın
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ (Tereyağ iyi donması için)
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim, herkese merhaba güzel bir tarifle geldim kadayıf her zaman şerbetli olmaz diyenlerdenseniz tam yerindesiniz hemen tarife geçelim
1
*Öncelikle kadayıfları ufalayalım eğer zamanınız varsa bir yarım saat buzdolabında bekletin
*Sonra kolayca ufalanacaktır genişce bir tavaya tereyağ ve şekeri koyalım
*Sonra kadayıfları da üstüne koyup tavada kısık ateşte kavuralım
*Sürekli karıştırmanız lazım yoksa kadayıflar yanar
*Rengi hafif dönünce ocaktan alalım
*Üstüne ceviz içi yada tarçından koyabilirsiniz
*Muhallebi için süt ,un, şeker ve nişastayı ekleyelim ve ocağa alalım
*Karıştırarak kaynamasını sağlayın
*Kaynadıktan sonra ocaktan alalım
*Vanilya ve tereyağı koyup karıştıralım
*Soğuyan kadayıflarımızı yarısını borcama yada kare tepsinin altına yayalım
*Sonra muhallebiyi de üstüne koyalım
*Buzdolabında bekletelim
*Kalan kadayıfları da ister üstüne koyun ister de rulo şeklinde şekil verin tercih sizin Afiyet bal şeker olsun inşallah