iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler Kadayıfın malzemesi;
*350 gram tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi;
*1 litre süt
*1 paket sade krem şanti
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfımızı buzlukta yarım saat bekletelim elimizle ufalamamız daha kolay olur
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım 1 litre sütümüzden yarım su bardağı ayıralım Yarım su bardağı süte 1 paket krem santiyi ekleyip çırpalım Bunu buzdolabına kaldıralım
1 paket sütün kalanını *tencereye aktarıp 1 su bardağı şeker 3 kaşık un 2 kaşık mısır nişastasını karıştırıp kısık ateşte muhallebiyi yapalım Söndürmeden önce 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım Soğuyan muhallebiye krem santiyi ekleyip 23 dakika çırpalım Muhallebimiz hazır
3 yemek kaşığı tereyağını tavamıza koyup eritelim içine elimizle ufaladığımız kadayıfı *3 yemek kaşığı şekeri ve 1 su bardağı ceviz ile tarçını ekleyip rengi donene kadar kavuralım
Soğuduktan sonra borcamın en altına kadayıfın yarısını dökelim Üzerine muhalebiyi eşit miktarda yayalım En üste kalan kadayıfı dökelim Buzdolabında en az 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapalım Afiyetler olsun
*350 gram tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi;
*1 litre süt
*1 paket sade krem şanti
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfımızı buzlukta yarım saat bekletelim elimizle ufalamamız daha kolay olur
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım 1 litre sütümüzden yarım su bardağı ayıralım Yarım su bardağı süte 1 paket krem santiyi ekleyip çırpalım Bunu buzdolabına kaldıralım
1 paket sütün kalanını *tencereye aktarıp 1 su bardağı şeker 3 kaşık un 2 kaşık mısır nişastasını karıştırıp kısık ateşte muhallebiyi yapalım Söndürmeden önce 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım Soğuyan muhallebiye krem santiyi ekleyip 23 dakika çırpalım Muhallebimiz hazır
3 yemek kaşığı tereyağını tavamıza koyup eritelim içine elimizle ufaladığımız kadayıfı *3 yemek kaşığı şekeri ve 1 su bardağı ceviz ile tarçını ekleyip rengi donene kadar kavuralım
Soğuduktan sonra borcamın en altına kadayıfın yarısını dökelim Üzerine muhalebiyi eşit miktarda yayalım En üste kalan kadayıfı dökelim Buzdolabında en az 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapalım Afiyetler olsun