iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası 2 dolu yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su
Hazırlanışı;
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir Benim pakette 3540 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim Yaklaşık 25 dk da pişti 3540 dk pişseydi çok eriyecekti Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir Ve soğumaya bırakılır Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir Ve altı kapatılır Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür Soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır
Afiyet Olsun
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası 2 dolu yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su
Hazırlanışı;
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir Benim pakette 3540 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim Yaklaşık 25 dk da pişti 3540 dk pişseydi çok eriyecekti Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir Ve soğumaya bırakılır Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir Ve altı kapatılır Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür Soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır
Afiyet Olsun