Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Malzemeler;

1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)

Muhallebisi için:
5 su bardağı süt 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası 2 dolu yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su

Hazırlanışı;

Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir Benim pakette 3540 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim Yaklaşık 25 dk da pişti 3540 dk pişseydi çok eriyecekti Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir Ve soğumaya bırakılır Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir Ve altı kapatılır Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür Soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır

Afiyet Olsun

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt