iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kemalpaşa tatlısı
*25 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
Muhallebisi için;
*5 su bardağı süt
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*2 dolu yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak tatlımizin şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım
*Kaynamaya başlayınca içine kemalpaşa tatlımızı dökelim
*Altını kısıp, pişene kadar kaynatalım
*Dikkat edelim fazla pişip dağılmasın
*Pişen tatlımızı ocaktan alıp yuvarlak borcama dizelim, soğumaya bırakalım
*Tatlımız soğurken muhallebiyi hazırlayalım
*Un, şeker, nişasta şeker ve hindistan cevizini bir tencereye alıp, karıştıralım
*Üzerine süt ekleyip ocağa alalım (muhallebi için kuru malzemesini karıştırıp sütü eklerseniz topaklanma olmayacaktır pişerken)
*Koyulaşana kadar pişirelim
*Koyulaşınca vanilya ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alalım
*Soğuyan tatlımızın üzerine sıcak muhallebiyi dökelim ve soğumaya bırakalım
*Soğuyunca buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim arzuya göre ister ters çevirip ister çevirmeden dilimleyip servis edelim
*Hem hafif hem lezzetli yaz kış favori tatlımız Şimdiden yapacaklara afiyet olsun
*1 paket kemalpaşa tatlısı
*25 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
Muhallebisi için;
*5 su bardağı süt
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*2 dolu yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak tatlımizin şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım
*Kaynamaya başlayınca içine kemalpaşa tatlımızı dökelim
*Altını kısıp, pişene kadar kaynatalım
*Dikkat edelim fazla pişip dağılmasın
*Pişen tatlımızı ocaktan alıp yuvarlak borcama dizelim, soğumaya bırakalım
*Tatlımız soğurken muhallebiyi hazırlayalım
*Un, şeker, nişasta şeker ve hindistan cevizini bir tencereye alıp, karıştıralım
*Üzerine süt ekleyip ocağa alalım (muhallebi için kuru malzemesini karıştırıp sütü eklerseniz topaklanma olmayacaktır pişerken)
*Koyulaşana kadar pişirelim
*Koyulaşınca vanilya ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alalım
*Soğuyan tatlımızın üzerine sıcak muhallebiyi dökelim ve soğumaya bırakalım
*Soğuyunca buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim arzuya göre ister ters çevirip ister çevirmeden dilimleyip servis edelim
*Hem hafif hem lezzetli yaz kış favori tatlımız Şimdiden yapacaklara afiyet olsun