iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Revani (Tam Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane yumurta
*4 çorba kaşığı şeker
*1 bardak yoğurt
*1 *çay bardağı zeytinyağı
*1 bardak irmik
*1 tepeleme su bardağı un
*Kabartma tozu 1 paket
*1 limonun kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
**3 su bardağı şeker
*Yarım limon
Muhallebisi için;
**3, 5 su bardağı süt
**3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*50 gram tereyağı
*23 tane damla sakızı
*Vanilya
Muhallebili Revani (Tam Tarif) Tarifi Yapılışı Karıştırma kabında yumurta ile şekeri çırpma teli ile çırpın
Karışımın içine yoğurdu, yağı ve limon kabuğunu da ilave ettikten sonra karıştırın
Unu, irmiği, kabartma tozunu ilave edip kek kıvamında bir karışım elde edin
Kek kalıbınıza yada pişirmek istediğiniz ısıya dayanaklı bir kaba boşaltın
200 derecedeki ısınmış fırına koyun
Üzeri kızarana kadar pişmesini sağlayın
Kek pişerken şerbet malzemelerini bir tencerede pişirin…
Fırından çıkardığınız keki soğuk yada ılık kıvama geldikten sonra üzerine sıcak şerbeti dökün
Şerbeti kolay çekebilmesi için kürdanla yardımı ile bir kaç yerini delin
Sizde bu sırada muhallebiyi hazırlayın
Tencereye tereyağı ile şeker dışındaki malzemeleri koyun
Havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyin ve pişirin
Son olarak tereyağını ve şekeri de ilave edin ve beş dakika kadar çırpın
Şerbetini çeken tatlının üstüne hazırladığınız muhallebiyi boşaltın
Bir süre dinlendirdikten sonra ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 tane yumurta
*4 çorba kaşığı şeker
*1 bardak yoğurt
*1 *çay bardağı zeytinyağı
*1 bardak irmik
*1 tepeleme su bardağı un
*Kabartma tozu 1 paket
*1 limonun kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
**3 su bardağı şeker
*Yarım limon
Muhallebisi için;
**3, 5 su bardağı süt
**3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*50 gram tereyağı
*23 tane damla sakızı
*Vanilya
Muhallebili Revani (Tam Tarif) Tarifi Yapılışı Karıştırma kabında yumurta ile şekeri çırpma teli ile çırpın
Karışımın içine yoğurdu, yağı ve limon kabuğunu da ilave ettikten sonra karıştırın
Unu, irmiği, kabartma tozunu ilave edip kek kıvamında bir karışım elde edin
Kek kalıbınıza yada pişirmek istediğiniz ısıya dayanaklı bir kaba boşaltın
200 derecedeki ısınmış fırına koyun
Üzeri kızarana kadar pişmesini sağlayın
Kek pişerken şerbet malzemelerini bir tencerede pişirin…
Fırından çıkardığınız keki soğuk yada ılık kıvama geldikten sonra üzerine sıcak şerbeti dökün
Şerbeti kolay çekebilmesi için kürdanla yardımı ile bir kaç yerini delin
Sizde bu sırada muhallebiyi hazırlayın
Tencereye tereyağı ile şeker dışındaki malzemeleri koyun
Havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyin ve pişirin
Son olarak tereyağını ve şekeri de ilave edin ve beş dakika kadar çırpın
Şerbetini çeken tatlının üstüne hazırladığınız muhallebiyi boşaltın
Bir süre dinlendirdikten sonra ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun