iltasyazilim
FD Üye
Muhallebisi Fırında Pişen Muhteşem Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tene yumurta
*Yarım paket vanilya
Şerbeti için;
*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım küçük limon suyu
Muhallebisi Fırında Pişen Muhteşem Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
??İlk olarak şerbeti için bir tencereye şeker su ve limon suyunu koyup kaynamaya bırakın
??Kaynadıktan 10 dakika sonra şerbeti alıp tamamen soğutun
??Revani için bir kaba yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın
??üzerine yoğurt ve sıvı yağını koyup çırpın
??Son olarak irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yine iyice çırptıktan sonra yağlanmış borcama yarısını döküp düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerini fazla kızartmadan pişirin
??O sırada muhallebisi için bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırın
??Yumurtanın için tencereden biraz süt koyup çatalla iyice çırpın ve içine dökün daha sonra devamlı karıştırarak pişirin
??O sıradan fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığının gitmesini bekleyip üzerine yine ilk sıcağı gitmiş muhallebiyi döküp yayın 5 dakika kadar bekledikten sonra üzerine kalan hamuru döküp her yerine aynı oranda yayın
??Tekrar bu şekilde fırına verip üzerinin pişmesini sağlayın ve üzeri kızarana kadar pişirin
??10 dakika kadar beklettikten sonra dilimleyip üzerine az az yedirerek soğuk şerbeti dökün
??En az 45 saat buzdolabında bekletip servis yapın
??1*gün yada bir kaç gün bekledikçe dahada lezzetleniyor Herkese tavsiye ederim AFİYET OLSUN
*3 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tene yumurta
*Yarım paket vanilya
Şerbeti için;
*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım küçük limon suyu
Muhallebisi Fırında Pişen Muhteşem Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
??İlk olarak şerbeti için bir tencereye şeker su ve limon suyunu koyup kaynamaya bırakın
??Kaynadıktan 10 dakika sonra şerbeti alıp tamamen soğutun
??Revani için bir kaba yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın
??üzerine yoğurt ve sıvı yağını koyup çırpın
??Son olarak irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yine iyice çırptıktan sonra yağlanmış borcama yarısını döküp düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerini fazla kızartmadan pişirin
??O sırada muhallebisi için bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırın
??Yumurtanın için tencereden biraz süt koyup çatalla iyice çırpın ve içine dökün daha sonra devamlı karıştırarak pişirin
??O sıradan fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığının gitmesini bekleyip üzerine yine ilk sıcağı gitmiş muhallebiyi döküp yayın 5 dakika kadar bekledikten sonra üzerine kalan hamuru döküp her yerine aynı oranda yayın
??Tekrar bu şekilde fırına verip üzerinin pişmesini sağlayın ve üzeri kızarana kadar pişirin
??10 dakika kadar beklettikten sonra dilimleyip üzerine az az yedirerek soğuk şerbeti dökün
??En az 45 saat buzdolabında bekletip servis yapın
??1*gün yada bir kaç gün bekledikçe dahada lezzetleniyor Herkese tavsiye ederim AFİYET OLSUN