iltasyazilim
FD Üye
Muhalllebili Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 buçuk su bardağı un
*1 kabartmatozu
*1 vanilya
*1 limonun kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Muhalllebisi için;
*5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı margarin
*1 vanilya
Muhalllebili Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurta ve şeker, 3 4 dakika beyazlaşana kadar çırpılır Üzerine rendelenmiş limonun kabuğu ve kalan diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır yağlanmış borcama dökülür Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında verilir 25 altı üstü kızarıncaya dakika pişirilir
Küçük bir tencereye şeker alınır ve altın rengini açılıncaya kadar iyice eritilir suyu yavaşça ilave edilir burada dikkatli olun sıçrama yapabilir şeker sertleşecektir endişelenmeyin Biraz kaynattıktan, şeker ettikten sonra ocaktan alınıp ve ılımaya bırakalır:
Muhallebi için olan malzemeleri vanilya hariç küçük bir tencereye alınır koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir Pişen muhalllebi ocaktan alınır bu arada şerbette ılımış olacak tatlının üzerine şerbet gezdirilir biraz çekmesi beklenir ve üzerine muhalllebisi dökülüp iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 2 saat dinlendirilir ve Servis edilir
Not; ben şerbeti 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su olarak hazırladım şerbet az geldi siz 3 bardak şeker 3 bardak su olarak hazırlayın
afiyet olsun hoşçakalın
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 buçuk su bardağı un
*1 kabartmatozu
*1 vanilya
*1 limonun kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Muhalllebisi için;
*5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı margarin
*1 vanilya
Muhalllebili Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurta ve şeker, 3 4 dakika beyazlaşana kadar çırpılır Üzerine rendelenmiş limonun kabuğu ve kalan diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır yağlanmış borcama dökülür Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında verilir 25 altı üstü kızarıncaya dakika pişirilir
Küçük bir tencereye şeker alınır ve altın rengini açılıncaya kadar iyice eritilir suyu yavaşça ilave edilir burada dikkatli olun sıçrama yapabilir şeker sertleşecektir endişelenmeyin Biraz kaynattıktan, şeker ettikten sonra ocaktan alınıp ve ılımaya bırakalır:
Muhallebi için olan malzemeleri vanilya hariç küçük bir tencereye alınır koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir Pişen muhalllebi ocaktan alınır bu arada şerbette ılımış olacak tatlının üzerine şerbet gezdirilir biraz çekmesi beklenir ve üzerine muhalllebisi dökülüp iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 2 saat dinlendirilir ve Servis edilir
Not; ben şerbeti 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su olarak hazırladım şerbet az geldi siz 3 bardak şeker 3 bardak su olarak hazırlayın
afiyet olsun hoşçakalın