iltasyazilim
FD Üye
Muhammara Tarifi İçin Malzemeler
56 dilim etimek 1 su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı pulbiber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı nar eksisi 3 yemek kaşığı limon suyu 12 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay bardağı zeytinyağı 12 diş ezilmiş sarımsak Gerekirse tuz
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Muhammara Tarifi Yapılışı
Çukur bir kapta pulbiber, limon suyu ve su karıştırılır İnce çekilmiş etimek, salça ve cevizle birlikte robottan geçirilir Diğer malzemeler de katılarak macun haline gelene kadar karıştırılır Gerekirse robottan geçirilir
Kıvamı katı ise su ile yunuşatılarak macun kıvamına getirilir Arzuya göre bir diş ezilmiş sarımsak konulur Buzdolabında bir gün bekletilirse lezzeti daha iyi olur
Servis tabağına alınarak üzeri ceviz, siyah zeytin, maydanozla süslenir
Not: Yağ oranı isteğe göre ayarlanır
Pulbiber su ile ıslatılarak acısının ve aromasının suya geçişi sağlanır Böylece muhammaranın lezzeti ve aroması artırılmış olur
56 dilim etimek 1 su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı pulbiber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı nar eksisi 3 yemek kaşığı limon suyu 12 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay bardağı zeytinyağı 12 diş ezilmiş sarımsak Gerekirse tuz
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Muhammara Tarifi Yapılışı
Çukur bir kapta pulbiber, limon suyu ve su karıştırılır İnce çekilmiş etimek, salça ve cevizle birlikte robottan geçirilir Diğer malzemeler de katılarak macun haline gelene kadar karıştırılır Gerekirse robottan geçirilir
Kıvamı katı ise su ile yunuşatılarak macun kıvamına getirilir Arzuya göre bir diş ezilmiş sarımsak konulur Buzdolabında bir gün bekletilirse lezzeti daha iyi olur
Servis tabağına alınarak üzeri ceviz, siyah zeytin, maydanozla süslenir
Not: Yağ oranı isteğe göre ayarlanır
Pulbiber su ile ıslatılarak acısının ve aromasının suya geçişi sağlanır Böylece muhammaranın lezzeti ve aroması artırılmış olur