Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhammed Mehdi Kimdir Kısaca

Muhammed Mehdi Kimdir Kısaca
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Muhammed Mehdi Kimdir

Muhammed Mehdi Kısaca Hayatı

On birinci İmam Hasan Askerinin oğlu olan İmam Mehdi (af) hicri 255 Yılda Şaban ayının on beşinde Samarrada bir sabah vakti dunyaya geldi

Resulullah şoyle buyurdu: Benim Ehli Beytim'den, benimle aynı isimde olan biri gelip hukumete gecmedikce dunya sona ermez

Suneni İbni Mace, fitenbolumu, Hurucu'l Mehdikısmında, Musnedi Ahmed ve diğer kaynaklarda Ali b Ebi Talib (as) kanalıyla Resulullah'tan (saa) şoyle rivayet ediliyor: Mehdi biz Ehli Beyt 'tendir Allah Teala bir gecede onu kıyama hazırlayacaktırBu hadisi diğerleri de kaydetmişlerdir

Alevilik inancında cok buyuk onemi olan bu zuhur sabırsızlıkla beklenmektedir Mehdinin (as) zuhurunun ilmi, yalnız Allah (cc)ın katındadır İmam Bakıra (as) Mehdinin zuhurunun belli bir tarihi var mıdır?diye sordum Uc defa şoyle buyurdu: Her kim zuhurun vaktini tayin ederse yalan soylemektedir

858,480Konular
981,441Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt