Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhammed Tevfik Bosnevi Kimdir Kısaca

Muhammed Tevfik Bosnevi Kimdir Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kısaca Muhammed Tevfik Bosnevi Kimdir

Anadolumuzda yetişen büyük velîlerden biridir İsmi Muhammed Tevfîk`tir Fâtih civârında yer alan ZeyrekHamamı`nı işlettiği için Hamâmî, Unkapanı`nda konağı olduğu için Unkapanî ve Bosnalı olduğu için Bosnevî nisbeleriyle anılan Muhammed Tevfîk Efendi, 1785 (H1200) senesinde Bosna`da doğdu 1866 senesinde İstanbul`da vefât etti Kabri, Üsküdar`ın İnadiye semti Nalçacı Hasan sokağında 26 numaralı evin yanındaki Nalçacı Halîl dergâhı bahçesindedir

Tevfîk Bosnevî İstanbul`a gittiğinde , vefât edinceye dek hocasına hizmet etti Hocası vefât edince, yerine geçerek ölünceye değin insanlara doğru yolu göstermeye çalıştı

Muhammed Tevfik Bosnevî,aralıklı sakallı, boylu boslu, güçsüz, elâ gözlü, ince parmaklı ve daima önüne bakarak yürüyen bir zât idi Yumuşak huylu, çok eli bol, tatlı sözlü idi

Muhyiddîn adlı bir zât şöyle anlatır: Bir kızım doğdu Doğum olduğu gün elimde hiç para yoktu Ebenin parasını dahî veremedik Sıkıntılı bir hâlde Tevfik Efendinin yanında gittim Tevfik Efendi bana dönerek; Sizin bugün bir ihtiyâcınız var Sizin ihtiyâcınız, bizim ihtiyâcımızdır dedi Sonradan elime bir miktar para koydu Tevfik Efendinin verdiği o para, o gün tüm ihtiyâcımı karşıladı Keza yeni doğan kızıma da bir şeyler aldım

Muhammed Tevfîk Bosnevî Efendi , yazdığı bir namede buyuruyor ki: Kurânı kerîmi, harflerin çıkış yerlerine, tecvîd kurallarına riâyet ederek ve elden geldiği dek mânâ üzerinde düşünerek, her gün asgari beş sayfa okumalıdır Daha pozitif olursa hoş olur Kur`ânı kerîm okurken ağlamalıdır *

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt