nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Aşure Nasıl Yapılır öğrenmek istermisiniz bu konuda bilgi sahibi değilseniz biel merak etmeyin bu dek değişik malzemeyi birbirine karıştırdığınızda ortaya kötü bir lezzet çıkmayacaktırSiz yalnızca kıvamını ayarlamaya çalışın yeter gerisini bırakın malzemeler halletsinOrtaya resimde gördüğünüz gibi lezzetli bir aşure çıksın
Aşure İçin Zorunlu Olan Malzemeler
yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve küçük küçük doğranmış
50 gr kuş üzümü
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
isteğe tabi incir
1 kg toz şeker
34 tane karanfil ve 2 çubuk tarçın
Ceviz
Fındık
Badem
Nar
Aşuremizin Yapılışı
Sırasıyla aşağıda sizlerle paylaşacağım adımları izleyin göreceksiniz lezzetli bir aşure yapmış olacaksınız
Başta Buğdayı geniş bir tencereye geceden koymalı ve üstüne geçecek dek su doldurarak kaynatınYine geceden nohut ve kuru fasulyeyi suda bekletin Ardındaki sabah bunları da bir tencereye koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın Yukarıda bahsettiğimiz tencereler kaynayınca altını söndürün ve bekletinBunları bir tencerede birleştirin Baştan altını yakın karıştıra karıştıra pişirin Buğdaylar ve diğerleri bütün ezilince dek pişmesi gerekiyor Tenceredekiler bu kıvama gelene dek suyu azalırsa suda ekleyinBahsettiğimiz aşamaya gelince tencereye çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları da katın Bu şekilde 15 dakika kaynatın ve gerisinde toz şekeri de tencereye boşaltınBir cezvede kaynatılmış tarçın ve karanfil suyunu da katın Arzuya kadar tencereye bir kaşık gülsuyu da katılabilirEn son kıvamına bakın gerekirse sıcak su ekleyin Bundan Böyle aşureniz hazır Ilıyınca kaplara koyun ve dilediğiniz gibi tarçın, ceviz, fındık, nar ile süsleyin Pişen aşureye azıcık portakal kabuğu rendesi katmanızı nasihat ederim Bu şekilde aşureniz oldukça aromalı olacaktır
*
Aşure İçin Zorunlu Olan Malzemeler
yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve küçük küçük doğranmış
50 gr kuş üzümü
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
isteğe tabi incir
1 kg toz şeker
34 tane karanfil ve 2 çubuk tarçın
Ceviz
Fındık
Badem
Nar
Aşuremizin Yapılışı
Sırasıyla aşağıda sizlerle paylaşacağım adımları izleyin göreceksiniz lezzetli bir aşure yapmış olacaksınız
Başta Buğdayı geniş bir tencereye geceden koymalı ve üstüne geçecek dek su doldurarak kaynatınYine geceden nohut ve kuru fasulyeyi suda bekletin Ardındaki sabah bunları da bir tencereye koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın Yukarıda bahsettiğimiz tencereler kaynayınca altını söndürün ve bekletinBunları bir tencerede birleştirin Baştan altını yakın karıştıra karıştıra pişirin Buğdaylar ve diğerleri bütün ezilince dek pişmesi gerekiyor Tenceredekiler bu kıvama gelene dek suyu azalırsa suda ekleyinBahsettiğimiz aşamaya gelince tencereye çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları da katın Bu şekilde 15 dakika kaynatın ve gerisinde toz şekeri de tencereye boşaltınBir cezvede kaynatılmış tarçın ve karanfil suyunu da katın Arzuya kadar tencereye bir kaşık gülsuyu da katılabilirEn son kıvamına bakın gerekirse sıcak su ekleyin Bundan Böyle aşureniz hazır Ilıyınca kaplara koyun ve dilediğiniz gibi tarçın, ceviz, fındık, nar ile süsleyin Pişen aşureye azıcık portakal kabuğu rendesi katmanızı nasihat ederim Bu şekilde aşureniz oldukça aromalı olacaktır
*