Muhsin Yazıcıoğlu için kim ne dedi? BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat haberi siyaset dünyasında büyük endişe yarattı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, büyük bir vatansever olarak kendisini milletine adamış, kuralları olan, ilkeli, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak her zaman bilinmiştir Ben de o kadar bilmişimdir'' dedi TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Bundan sonra hepimize düşen, sevgili Muhsin Yazıcıoğlu'nun gittiği yolda, savunduğu ilkeler civarda milletimizin birliği beraberliği ve huzuru için çaba vermektir Ne büyük insandı fakat kazasında ve vefatında milletimizi birleştirdi'' dedi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Acımız, üzüntümüz büyüktür Milletimizin varlığı, birliği ve geleceği konusunda koskocoman hizmetler sunmuş bir dava insanının, demokrasinin manâlı bir müessesesi olan seçimler arifesinde görevinin başında, bir tercih toplantısından diğer bir seçim toplantısına giderken hayatını kaybetmiş olması milletimiz açısından fazla üzücüdür Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Bey ve kıymetli dava arkadaşları demokrasimizin şehididirler'' dedi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yazıcıoğlu'nun vefatından büyük endişe duyduğunu belirterek, ''Büyük bir yurtsever, büyük bir vatan evladı, ırk için fazla acı çekmiş, ıstırap çekmiş büyük bir vatanseveri kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz'' dedi İstanbul Valisi Muammer Güler, Yazıcıoğlu'nu idarecilik döneminden tanıdığını açıklama ederek, ''5 takvim İstanbul Valiliği görevim süresince her zaman bizlere yardımcı olup, arkamızda oldu tekrar tekrar birleştirici vasfı olan Yazıcıoğlu'na rahmet dilmiyorum Bu milletin her ferdi, bu acıyı hissetmiştir Başımız sağolsun'' dedi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yazıcıoğlu'nun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesin gönlünü kazanmış, milliyetçi ve muhafazakar hayatını ideallere adamış bir insan olduğunu açıklama etti BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, ''Yazıcıoğlu 'vatan' dedi, 'ahali' dedi, 'bayrak' dedi Daima ezilenlerin ve mazlumların sesi oldu Derhal ezilenler, mazlumlar onun için Fatiha okuyor'' dedi BBP İstanbul İl Başkanı Kazım Ayaydın, ''Bugün bu lidere halimizi manzara zamanıdır Değerli alperenlerimize ve partililerimize metanet diliyoruz'' dedi Eski TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Muhsin Yazıcıoğlu ile fazla yakın ilişkileri bulunduğunu, senelerdir ''kardeş gibi'' olduklarını anlatarak, Türkiye'nin çok kayda değer bir siyaset adamını yitirdiğini açıklama etti Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Yazıcıoğlu'nun vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''O basmakalıp bir siyasetçi değildi Yüzlerce, binlerce gencimize yeni ufuklar açmış, onları etrafında toplamış büyük bir dava adamıydı'' dedi Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Yazıcıoğlu'nu 1974'ten beri tanıdığını belirterek, ''Benim de reisimdi, benim de başkanımdı Sahiden yeri doldurulamayacak bir insan'' dedi AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, ''Anadolu'muzun yiğit bir evladı, vatanı, milletini seven, büyük çileler, acılar, ıstıraplar çeken bir insandı Düzgün bir siyaset çizgisi vardı Dürüst bildiğini yapma gayretindeydi'' diye konuştu AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, yıllarca bu ülke için ızdırap çekmiş, hayatını bu ülkede yaşamış insanların geleceğine, mutluluğuna harcamış, inancı doğrultusunda eğilmeden, bükülmeden hareket eden değerli bir vatan evladını kaybettiklerini söyledi Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, Yazıcıoğlu'nun bulunacağı yönünde gündüz saatlerinde az da olsa bir ümit taşıdıklarını bildirerek, ''Ümidimizi muhafaza ettik fakat olmadı Karakterli, sırtımızı her zaman verebileceğimiz bir kardeşimizi, dostumuzu kaybettik Acılarımızın derinliğini, hatıralarımızın büyüklüğünü içimizde defalarca muhafaza edeceğiz'' dedi Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Yazıcıoğlu'nun inandığı değerler uğruna mücadele ederken önemli badireler, sıkıntılar yaşadığını, buna rağmen ilkelerinden ve değerlerinden asla taviz vermediğini belirterek, ''Üzüntümüz büyük, acımız tazedir'' dedi Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan fazla genç yaşta memlekete bahtı açık hizmetler yapacağından belli oldukları bir kardeşlerini kaybettiklerini açıklama etti Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, Yazıcıoğlu'nun duruşundan imtiyaz vermeyen değerli bir siyasetçi olduğunu, Türkiye'nin bu değerli siyasetçiyi yitirdiğini bildirdi DP Genel Başkanı Süleyman Asilzade, Yazıcıoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Bu toprakların ve Anadolu'nun arkadaşça insanını kaybettik'' dedi Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Yunus Emre'nin ''Bir yiğit öldü diyeler, üç günden sonra duyalar, soğuk su ile yuyalar, şöyle garip bencileyin'' şiirine atıfta bulunarak, ''Yiğitçe yaşadı, Yunus'un dediği gibi öldü Allah tüm siyasetçilere böyle hayat, böyle hayat, böyle vefat nasip etsin Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun'' diye konuştu Eski bakanlardan Agah Oktay Güner, ''Yazıcıoğlu, Allah'ın yarattığı özel bir ruhtu Yedi sene süren Mamak çilesini bile tebessümle karşıladı Eğilmeden, bükülmeden yaşadı'' şeklinde konuştu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yazıcıoğlu'nun vefatından büyük acı ve üzüntü duyduğunu belirterek, ''33 takvim arkadaşımdı Bu dünyada kuytu yüzü görmedi Pek inanıyorum oysa rahatı değişik dünyada bulacak Yeniden o kadar inanıyorum oysa bu dünyadan şehit olarak ayrıldı'' dedi Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, ''Çok yakın dostum, kıymetli bir insandı Siyasi yönü bir yana, aynı zamanda bir gönül adamıydı Birlik, birliktelik ve Türk camiası için çalışmıştı Can yaratana aittir Kadere teslim elde etmek gerekir'' dedi Berlin Alperen Ocakları Başkanı Mustafa İnan, Yazıcıoğlu'nun kendini Türk milletine adamış bir vatan evladı olduğunu belirterek, ''Bizleri yetim bıraktı Kolumuz kanadımız kırılmış vaziyetteyiz Türk milletinin her kesimi kadar sevilen bir insan olduğunu ortaya koydu'' dedi