bilgisayarci
FD Üye
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili devrin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı davaya devam edildi.
Periyodun Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye 'Yazıcıoğlu yaşıyor, ayağı kırık' bilgi notunu göndererek arama çalışmalarını sekteye uğrattığı savıyla vazifesi berbata kullanmak hatasından yargılanan Dursun Özmen, sıhhat problemleri nedeniyle bugün görülen 18'inci duruşmaya katılmadı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve Yazıcıoğlu'yla birlikte hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının katıldığı duruşmaya o devir Kahramanmaraş Vilayet Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde misyon yapan ve FETÖ soruşturması nedeniyle açığa alınan polis memuru İsmail Kaya da katıldı.
'AMİRİM BU SÖZLER İNSANI İPE GÖTÜRÜR, GÖNDERMEYELİM'
Kendisinin idari ofiste memur olarak misyon yaptığını lakin bilgi notu hazırlamak üzere bir vazifesi olmadığını belirten İsmail Kaya, o gün Sezgin Bozkurt'un nöbetçi olduğunu söyledi. Tüm bilgi notlarını Dursun Özmen'in sezgin Bozkurt'a yazdırdığını öne süren Kaya, "Ben tam olarak ne yazdığını bilmiyorum lakin televizyona bakarak bir şeyler yazdırıyordu. Ben yalnızca gerekli yerlere iletmiştim. Bu talimatı Dursun Özmen'den aldım. Sezgin, sanık Dursun Özmen'e 'Amirim bu sözler insanı ipe götürür, göndermeyelim' halinde beyanda bulunmuştu. Ben de olay yerinin jandarma bölgesine ilişkin olduğunu bizim sorumluluk alanında olmadığını belirttim lakin Dursun Özmen 'Siz bilmiyorsunuz kardeşim' demişti. Ben bilgi notlarını nereye göndereceğimi sordum. 81 ile bilgi notunu göndermemi istedi. Tüm bilgi notlarını bütün vilayetlere çekmiştim. Dursun Özmen bilgi notunu gönderdiğine ait daima şahsi telefonda konuşuyordu lakin kimle konuştuğunu bilmiyorum. Ben bu 81 ile bilgi notunu gönderdim lakin Kayseri vilayetine yaklaşık 15 dakika sonra gittiği görülmüştü" diye konuştu.
'MEHMET KARATEKİN BU BİLGİ NOTLARINI ÇEKTİĞİM HARD DİSKİ ALDI, DAHA SONRA NE YAPTI BİLMİYORUM'
Olay günü Kayseri'den rastgele bir iletişime geçmediğini söz eden Kaya, şöyle devam etti:
"Hatta Ali Kırcılı Göksun'da, emniyette o sırada devre arkadaşı ile görüşüyordu. Dursun Özmen'e Göksun Devlet Hastanesi'nde rastgele bir hazırlık olmadığını isterse devre arkadaşı ile görüştüreceğini söyledi. Bizim bu ikazlarımıza ve Ali Kırcılı'nın ikazına karşın bilgi notunu çekmemi istedi. Bilgi formu hazırlamadım zira bilgi formu biçiminde yazışma yoktur. Ben soruşturma basamağında bilgi notunu Dursun Özmen'in talimatı ile hazırladığımı söylemiştim bu hakikat değildir. O tarihte Dursun Özmen 'Sezgin'le beni uğraştırma, Sezgin aksi biridir bilgi notunu sen hazırladığını söyle aslında ben de bu halde beyanda bulunacağım' dedi. Şube Müdürü Mehmet Karatekin ise 'Sıkıntı olabilir 81 ile bilgi notu gönderdiğini söyleme' formunda beni yönlendirdi. Hatta sonrasında Mehmet Karatekin bu bilgi notlarını çektiğim hard diski aldı bu hard diski daha sonra ne yaptı bilmiyorum."
'ALİ SÜLLÜ'NÜN OLAY GÜNÜ NEDEN ÇAĞRILMADIĞINI ARTIK DAHA ÂLÂ ANLIYORUM'
O tarihlerde FETÖ'nün sohbetlerine gittiğini lakin Sezgin Bozkurt'un gitmediğini ileri süren İsmail Kaya, "Bu ortada şu an Ankara İstihbarat Şube Müdürü olan Ali Süllü o periyot ofis amiriydi fakat mobinge tabi tutuluyordu. Olay günü onun çağrılması gerekirdi fakat çağrılmamıştı. Kendisi FETÖ'cü değildi, sohbetlere gelmezdi. Ben sonradan düşündüğümde onun olay günü neden çağırılmadığını artık daha âlâ anlıyorum" dedi.
'MUHSİN YAZICIOĞLU İLE HELİKOPTERDEKİ ÖTEKİ BİREYLERİN CEP TELEFONLARINDAN TESPİT YAPILMIŞTI'
Sözünde kestirme tabiri kullanan İsmail Kaya, avukatların kestirmeden kastının ne olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:
"Kestirme tabiri, rahmetlinin telefonundan alınan sinyalin nereden geldiğine yönelik en kısa yoludur. İlyas Uçar bana daha sonra olay yerinin 1.5 kilometre kadar yakının tespit edildiğini, buna karşın tam yerinin neden bulunamadığına mana veremediğini söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopterdeki öteki şahısların cep telefonlarından tespit yapılmıştı."
MAHKEME, EMNİYETTEN TELEFON SORGULAMA KAYITLARINI İSTEDİ
İsmail Kaya'nın dinlenmesinin akabinde mahkeme, olayla ilgili kestirme süreci için yapılan telefon sorgulama kayıtlarının (İDEA Sistemi) temini içim Kahramanmaraş Vilayet Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına karar verip davayı 9 Nisan 2020'ye erteledi.